Hakkari’de olanlar gibi Kandil’de olanlardan da üzüntü duyduklarını söyleyen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Biz Kandil’de saldırıların sonuç vermeyeceğini hep söyledik. Sorun buradadır, bu coğrafyadadır. Bu coğrafyadaki sorunun adresini Kandil’de aramak, sınır ötesi operasyonlarda aramak gerçekçi değil. Siz geçmişten bugüne kadar 20’nin üzerinde seferler düzenlediniz Kandil’e, hiçbir sonuç alamadınız. Sonuç almadığınız seferleri yeniden tekrarlamanın kimseye bir yararı yoktur" diye konuştu.

Sırrı Sakık, sonuç alınmak isteniyorsa oturup Kürt halkı ile konuşulması gerektiğini, diyalog ve müzakere yollarının denenmesi gerektiğini söyledi. Kürt sorununa terör sorunu olarak bakılmamasını isteyen Sakık, şunları söyledi:

"Biz Kürt sorununun çözümünün Türkiye coğrafyası olduğunu söylüyoruz. Müzakere ile çözülebileceğine inanıyoruz. Yani Kürt sorunu bir terör sorunu değildir, bir hak, hukuk ve bir adalet sorunudur. Onun da müzakerelerle çözülebileceğine inanıyoruz. Diliyoruz herkes bu yaşananlardan ders alarak; yani şiddeti değil toplumsal dokularla oynayan, yeniden çatışmayı körükleyen bir anlayışı değil, barışın yolunu kullanmalıdır. Çünkü diğer yol çıkmaz bir yoldur."

Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunda geçtiğimiz hafta PKK’lı teröristler tarafından kaymakam adayı ile izine gelen bir askerin kaçırılmasıyla ilgili soruya da Sırrı Sakık, "Seçim bölgemizde bu tür olayların olması bizi de üzüyor. Bu insanların ailelerinden bize başvurular var. Biz de parti ve birey olarak elimizden gelen bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz" karşılığını verdi.