Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın-İzmir Karayolu üzeri DSİ 21. Bölge Müdürlüğü önünde araba çarpması sonucu iki bacağı kırılan haski kırması erkek köpeğe sahip çıktı. Veteriner İşleri Müdürlüğü Köpek Barınağı"nda incelemelerde bulunan Başkan Çerçioğlu, belediye görevlileri tarafından ön tedavisi yapılan köpeğin kapsamlı tedavisinin yapılması için Üniversite Hastanesi"ne sevkini sağladı.
Yeryüzünde hissetme yetkisine sahip diğer canlıların korunup sevilmesi gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Uygar insanların insan haklarıyla birlikte vazgeçilmez değerlerinden biri de hayvan haklarıdır. Hayvanlarımızı koruyup onlara sahip çıkalım. Ülkemizde çok yeni kabul edilen hayvanları koruma yasasını ne kadar uygulayabilirsek, çağdaş dünyada yerimizi o kadar çabuk alabiliriz. Hayvanların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için herkes çaba sarf etmelidir” dedi.
Köpek Barınağı"nın şu anki konumundan daha iyi bir hale getirileceğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Sokaklardan toplanıp Köpek Barınağı"na getirilen köpeklerin gerekli tedavi ve bakımlarını yapıyoruz. İsteyen vatandaşlarımız buradaki hayvanlardan birini gönül rahatlığıyla sahiplenebilirler” şeklinde konuştu.