Çanakkale Belediye Meclisi'ne AKP'den seçilen engelli Ümit Burunlular'ın binanın ikinci katında bulunan Meclis Salonu'na çıkması çok güç oldu. Çünkü, Türkiye'de milyonlarca binada olduğu gibi orada da engelli insanlar düşünülmemişti. Sonunda geçici bir çözüm üretildi. Zaten dik olan merdivenlere, Burunlular'ın tekerlekli sandalyesiyle çıkabilmesi için çelik rampa yerleştirildi. Rampa, tekerlekli sandalyeli Meclis Üyesi'nin karşısına Everest'in zirvesi gibi duruyordu. Ancak yardımla çıkabildi. Bu arada, Çanakkale Belediye Başkanı, sorunu kökünden çözeceklerini ve engelli üye için binaya özel asansör yaptıracaklarını açıkladı.

Çanakkale'de, 29 Mart yerel seçimleri sonrasında yeniden şekillenen Belediye Meclisi'nde bir de yürüme engelli meclis üyesi bulununca ortaya bir sorun çıktı. Belediye Meclis Salonu'nun otogarın üst katında olması ve merdivenler dışında ikinci kata başka çıkış noktası bulunmaması AKP'den yeni belediye meclis üyesi seçilen Ümit Burunlular'ı kara kara düşündürmeye başladı. Burunlular, seçildiği kesinleştikten sonra ilk iş olarak CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşüp, binanın dış cephesine bir asansör yapılmasını istedi. Bunun üzerine Başkan Gökhan, engelli meclis üyesi için binanın dış cephesine bir asansör yaptırılması için talimat verdi. Ancak ilk meclis toplantısı seçimlerden bir hafta sonra yapıldığı için asansör ilk toplantıya yetişmedi.

Yapılan ilk belediye meclis toplantısında engelli meclis üyesi Ümit Burunlular'ın önündeki engeli kaldırmak için pratik bir çözüm üretildi. Belediye Meclis Salonu'na çıkan 25 basamaklı merdivenlere belediye görevlilerince demir rampa yaptırıldı. Ancak engelli meclis üyesinin çok dik ve uzun olan rampadan çıkması hiç de kolay olmadı. Tekerlekli sandalyede kullanan Ümit Burunlular altı kişinin yardımıyla ikinci kata çıkarılabildi. Burunlular, ''Benim için merdivenlerin üzerine yapılan demir rampa geçici bir çözüm. Çok zor çıktım. Yüreğim ağzıma geldi. Ancak asansörün kısa süre içinde hizmete gireceğini ümit ediyorum. Zaten başkan da söz verdi'' dedi.

CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konması için toplantıya ara verildi. Yeni meclis üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymaya gitti. Ancak, meclis salonunun bulunduğu ikinci kata çıkması çok zor olan Ümit Burunlular, aynı sıkıntıyı bir kez daha yaşamamak için çelenk koymaya gitmedi. Meclis salonunda üyelerin dönmesini ve toplantının yeniden başlamasını bekledi.

Hürriyet