Yaralı halde kaçan sahte yüzbaşıyı yakalayan jandarma kimlik sordu. Kimliğini birliğinde unuttuğunu söyleyerek jandarmayı kandırmaya çalışan Harbutlu'nun üzerinde yapılan aramada sahte kimlikler ve kredi kartları, gazi kimlik kartı bulundu. Sahte yüzbaşı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kendisini Genelkurmay Başkanlığı"nda görevli Yüzbaşı Fırat Üstünağaoğlu olarak tanıtan Atilla Harbutlu, internette 32 yaşındaki N.K. ve erkek kardeşi B.Ö. ile tanıştı. Kastamonu"nun Cide İlçesi"nde oturan N.K. bayram ziyareti için Kurucaşile İlçesi"ne bağlı Meydan Köyü"nde yaşayan erkek kardeşi B.Ö."nün evine ziyarete geldi. Atilla Harbutlu da bunun üzerine bayramda B.Ö."nün evine geldi.

Önceki gün, N.K."nın kocası E.K. ve kayınpederi M.K., B.Ö."nün evine geldiler. E.K. ve M.K. sahte yüzbaşıya evde ne işi olduğunu sorarak tartışmaya başladılar. M.K. evde eline geçirdiği tornavidayı sahte yüzbaşının eline ve göğsüne sapladı. Hafif yaralanan Atilla Harbutlu evden çıkarak köy meydanına kaçtı. Köylülerin ihbarı üzerine gelen jandarma, üzerinde üniforması bulunan sahte yüzbaşıya kimliğini sordu. Kimliğini birliğinde unuttuğunu söyleyen Atilla Harbutlu"nun üzerinde yapılan aramada, sahte kimlikler ve başka kişilerin üzerlerine kayıtlı kredi kartları, bir adet gazi kimlik kartı, üstün başarı belgeleri ve üsteğmen rütbesi apoleti ele geçirildi.

Gözaltına alınan Atilla Harbutlu"nun yapılan sorgulamasında dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından sabıkasının bulunduğu, üniformayı ise Ankara"da askeri malzemelerin satıldığı bir işyerinden satın aldığı tespit edildi. Sahte yüzbaşıya tornavida saplayan M.K. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, aile sahte yüzbaşı hakkında şikayetçi oldu. Atilla Harbutlu çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.