İzmir'de yaşayan işadamı Ahmet Ç.'yi kısa süre önce cep telefonuyla arayan bir kişi kendisini "Komiser Ali" diye tanıttı. Sahte komiser, ilkokul mezunu işadamı Ahmet Ç.'ye PKK'nın kendi adına 21 ayrı telefon hattı çıkardığını, bankadaki hesaplarını ele geçirdiğini iddia ederek polise yardım etmesini istedi.

Zanlı, "Sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Soruşturma yapıyoruz. Soruşturma çok gizli. Soruşturma için size vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Soruşturma sonunda bu yatırdığınız parayı devlet size tekrar ödeyecek" diyerek 290 bin lira para istedi. Dolandırıcılarla yaklaşık 4 saat boyunca telefonla konuşan işadamı Ahmet Ç., zanlıların verdiği 5 ayrı hesap numarasına 3 saat içerisinde 290 bin lira yatırdı. İşadamı Ahmet Ç. parayı alıp almadığını öğrenmek için sahte komiseri aradığında telefonun kapalı olduğunu görünce dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.

PARAYI ÇEKEN 3 KİŞİ YAKALANDI
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada, aramanın Adana'dan yapıldığını ve telefon numarasının iptal edildiğini, paraların da yine Adana'daki bir banka şubesine yatırıldığını belirledi. Bu bilgiler üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir işadamı Ahmet Ç.'nin yatırdığı 290 bin lirayı aynı günde farklı zamanlarda çeken 43 yaşındaki Raşit Y., 32 yaşındaki Vural Ö. ve 48 yaşındaki İsmail M.'yi yakaladı. Zanlılar ifadelerinde zorla para istemediklerini, kendi hesaplarına para yatırıldığını söyledi. 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, insanları dolandıran sahte komiseri de yakalamaya çalışıyor.

"POLİSİ ÇOK SEVDİĞİM İÇİN VERDİM"
İzmir'de sanayici olduğu öğrenilen Ahmet Ç., ifadesinde dolandırıcılara inandığını, polis olduklarını söyleyince parayı yatırdığını söyledi. Polisi çok sevdiği için parayı hemen verdiğini belirten Ahmet Ç. vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Son yıllarda yaygın halde yapılan dolandırıcılıkla ilgili Adana ve Ankara polisinin dolandırıcılığın merkezi olan Şanlıurfa'da yaptığı operasyonlarda yüzlerce kişi yakalanmıştı. Ancak çok sayıda kişi kendilerini komiser, savcı, albay olarak tanıtan kişilerce dolandırılmaya devam ediyor.