BDP’nin alternatif Cuma namazlarını kıldıran sahte imamların ücret karşılığı tutulduğu ancak bu paraların ödenmemesi üzerine kavga çıktığı ve namazlara ara verildiği ortaya çıktı.
 
Batman Kozluk’ta, BDP Kozluk Üçyol Temsilciliği yanında bulunan boş arsada her hafta kılınan alternatif Cuma namazı, 21 Ekim’den beri kılınmıyordu. Bunun sebebinin sahte imam R.H.’nin kendisine vaat edilen parayı alamaması olduğu ifade ediliyor.
 
Edinilen bilgilere göre, Batman Kozluk’ta mayıs ayından 21 Ekim’e kadar her hafta düzenlenen alternatif Cuma namazlarını kıldıran sahte imam R.H., geçtiğimiz hafta başında BDP Kozluk İlçe Başkanlığı’na gidip, “Paramı vermeyen şerefsizdir, namussuzdur” diyerek BDP Kozluk İlçe Başkanı Ali Toftik’e saldırdı.
 
KARAKOLLUK OLDULAR
 
İmam ile BDP’li yöneticiler karakolluk oldular. Olay tarafların Emniyet’teki verdikleri ifadeyle ortaya çıktı. Sahte imam R.H., polise verdiği ifadede BDP’li Ali Toftik tarafından kendisine Cuma namazı kıldırması için verilen ücretin son iki Cuma namazında verilmediğini söyledi. R.H. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
PARA YOKSA NAMAZ DA YOK
 
Batman Kozluk’ta, BDP Kozluk Üçyol Temsilciliği yanında bulunan boş arsada her hafta kılınan alternatif Cuma namazı, 21 Ekim’den beri kılınmıyordu. alternatif Cuma namazlarının “R.H.”nin parasını alamaması sebebiyle kılınmadığı öğrenildi.
 
KATILIM DÜŞÜYOR
 
Öte yandan, BDP’nin nisan ayından beri organize ettiği sivil Cuma namazlarına katılımda büyük düşüş yaşandığı gözleniyor. Edindiğimiz bilgilere göre, nisan ayında Cuma namazlarının düzenlendiği iller genelinde 11.025 olan katılım sayısı, mayıs ayında 16.110, haziran ayında 11.430, temmuz ayında 8.760, ağustos ayında 9.650, eylül ve ekim aylarında ise 6.110 olarak gerçekleşti. Namazlara katılım oranındaki büyük düşüş, BDP’nin sahte imamlarının ardı ardına basına yansıyan skandallarına bağlanıyor. (Yeni Akit)