Hanımağa lakaplı 19 yaşındaki Emel Ç."yi büyük bir şirketin yönetim kurulu başkanı olarak tanıtarak işadamlarını dolandıran bir çete çökertildi.

ANKARA polisi ihbar üzerine başlattığı sahte çek soruşturmasında, liderliğini Zeki A."nın yaptığı bir çetenin, 19 yaşındaki Emel Ç."yi işadamlarına büyük bir şirketin yönetim kurulu başkanı olarak tanıttığını, bu sayede sahte çek karşılığı mal aldığını ve bu malları başka illerde ucuz fiyata sattığını tespit etti. Zeki A."nın, “Hanımağa” lakaplı Emel Ç."nin şoförü, diğer çete üyesi Ersan K."nın genç kızın danışmanı rolüne girerek işadamlarını etkilemeye çalıştıkları belirlendi.

Önce prova yapıyorlardı

Emel Ç."nin yanında taşıdığı sahte çekleri işadamlarına vermeden önce kendi aralarında prova yaptıkları, genç kızın alınacak malla ilgili bilgilendirildiği tespit edildi. Emniyette ifadesi alınan Emel Ç., çeklerin sahte olduğunu bilmediğini iddia ederek, “Benden çekleri verip malları almam için pazarlık yapmamı istiyorlardı. Karşılığında para alıyordum. Alınan malları ne yaptıklarını bilmiyorum” dedi. Emel Ç."nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Hürriyet