Silifke İlçesi"nde yaşayan Ayşe Durdu, yaşlılığa bağlı olarak romatizmal hastalığı nedeni ile Mersin Devlet Hastanesi"ne tedavi için geldi. Muayene olmak için Fizik Tedavi Merkezi"ndeki poliklinikte sıra bekleyen Ayşe Durdu'nun yanına beyaz gömlekli 30 yaşlarında bir erkek yaklaşıp, kendisini doktor olarak tanıttı. Tıraşlı, iyi giyimli sahte doktor, “Nine ben doktorum. Gel seni muayene edelim” diyerek, yardımcısı olduğunu söyleyen bir başka kişi ile birlikte 6 çocuk annesi kadını koridordaki sakin ve boş bir odaya götürdü. Yaşlı kadından, paravanın arkasındaki sedyeye uzanmasını isteyen sahte doktor ve yanındaki kişi, kısa bir süre sonra “Nine sen bekle biz geliyoruz” diyerek odadan çıktı.

Paravanın arkasında muayene olmayı bekleyen Ayşe Durdu, gerçek sağlık görevlilerinin odaya girmesi ile dolandırıldığını anladı. Çantasının açık olduğunun farkına varan Durdu, kontrol edince 800 lirasının yerinde olmadığını gördü. Sahte doktor tarafından dolandırılan Ayşe Nine, gözyaşları arasında soluğu hastane polisinde aldı.

Çantadaki parasının yeni çektiği emekli maaşı olduğunu anlatan Ayşe Nine'yi, polisler sakinleştirmeye çalıştı. Polis, kendini doktor olarak tanıtıp, dolandırıcılık yapan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. DHA