Tiyatro Lir"in beğenilen oyunu "Bahar Şenliği" Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi"nde sahnelendi. Oyunu aileleriyle birlikte seyreden yüzlerce çocuk doyasıya eğlendi.

Bahar şenlikleri için hazırlanan dört kafadarın başından geçen komik maceraların anlatıldığı "Bahar Şenliği" adlı oyunda Elif Dinçbaş, İbrahim Tül, Sonat Dinçbaş, Yeliz Alkan ve Ercan Demirel rol aldı. Sanem Gençalp"in yazıp yönettiği oyunun müzikleri Zehra Belevi, kostümü ise Başak Özdoğan imzası taşıyor. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi"nde oynanan "Bahar Şenliği"ni çok beğenen çocuklar, renkli oyunu başından sonuna kadar pür dikkat takip ettiler.

DÖRT KAFADAR BAHARI ŞENLİKLE KUTLAR

İlkbaharın neşesini tiyatro sahnesine getiren oyunun konusu ise şöyle: “Hikaye dünyanın her hangi bir yerinde, belki bir ağacın yapraklarının arasında, belki bir arının iğnesinde hatta belki de bir kuşun tüylerinin arasında ve kışın ilkbahara döndüğü anda geçer. Burada dört kafadar her yıl ilkbaharın gelişini büyük bir şenlikle kutlar. İlkbahar öncesinde hep birlikte güzel bir bahar çarkı yaparlar ve çarklarını mevsim hanesine yerleştirip sihirli sözcükleri söyleyerek bahar çarkını harekete geçirirler. Bahar çakı yaz gelene kadar döner.

SİHİRLİ CÜMLEYİ ARARLAR

Bu yıl yine dostlarımız ilkbahar şenlikleri için hazırlanırken Ulu Çınar bir değişiklik yaptığını ilan eder. Ulu Çınar bu yıl bahar çarkını sadece Çeri"nin yapacağını söyler. Çeri telaşlanır, çarkı yapmak kolaydır fakat çarkı çalıştıracak sihirli cümleyi bulmak o kadar da kolay olmayacaktır. Ulu Çınar çarkı çalıştırmak için kalbini dinlemesinin yeterli olacağını söyler. Çeri bahar çarkını yapmaya çalışırken dostları Tiko, Fiko ve Minti"nin başından geçenler anlatılıyor.