Sağlık-Sen Nazilli Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanları, cumartesi gecesi Nazilli Devlet Hastanesi"nin Acil Servis"inde sağlık personellerine uygulanan şiddeti kınadı.
Nazilli Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına Sağlık-Sen üyeleri ve hastane personeli katıldı. Sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Aydın Şubesi Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Gürbüz; “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye"de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin yaşanmadığı gün olmamaktadır. Bunun son örneği de Nazilli Devlet Hastanesi Acil Servisinde olmuştur. Cumartesi günü gece nöbetinde arkadaşlarımız şiddete maruz kalmıştır. Tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu olayın sağlık çalışanlarına yönelik son şiddet olayı olmasını temenni ediyoruz. Bu olayın kimler tarafından ya da nasıl işlendiği değil. Sağlık çalışanlarının can güvenliği açısından en büyük tehdit haline gelen şiddete karşı da mutlaka caydırıcı tedbirler alınmasını istiyoruz” dedi.
Sağlık çalışanlarının vatandaşlara daha iyi sağlık hizmeti sunma gayreti içerisinde olduğunu belirten Grübüz; ”Onların sağlıklı yaşamaları için gecesini gündüzüne katıp, ailesinden ayrı, kendi sağlığını dahi ihmal eden sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan menfur saldırılar hiçbir gerekçe ile izah edilemeyecek kadar çirkindir. Sağlık çalışanlarına karşı çağdışı yöntemlere başvuranları insanlık adına sağduyuya ve insaflı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.