Operasyonun delillendirme çalışmaları sırasında Tire"de bir jandarmanın şehit edilmesi olayına karışan 2 zanlı da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Kaçaklılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"ne bağlı ekipler tarafından il genelinde ve özellikle merkez Ilıcabaşı Mahallesi"nde yürütülen çalışmalar sonucunda teşekkül halinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçlarına karışan ve halk dilinde "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik uzun süreli ve projeli bir çalışma başlatıldı. Delillendirme sürecinin tamamlanması sonucu yapılan “Sağanak” kod adlı çalışma kapsamında belirlenen 12 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda E.D., N.G., K.G., R.C., N.C., İ.Y., Y.C. ve H.U. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 613,53 gram esrar maddesi, 85 adet uyuşturucu extacy hap, 1 gram kenevir tohumu, 2 adet gaz tabancası, 1 adet namlusu kesik av tüfeği ve 4 adet fişek ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler Uyuşturucu Madde Almak, Uyuşturucu Madde Nakil Etmek, Uyuşturucu Madde Satmak, Uyuşturucu Madde Kullanmak, Haksız Menfaat Temini ile Ruhsat Tabanca ve Fişek Bulundurmak suçlarına karıştıkları gerekçesiyle ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6"sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

TİRE"DEKİ OLAYIN FAAİLLERİ DE YAKALANDI
Aydın polisi tarafından gerçekleştirilen "Sağanak" kod adlı operasyonunun delillendirme çalışmaları sırasında 4 Nisan 2008 tarihinde İzmir"in Tire ilçesinde yol devriyesinde bulunan jandarma görevlilerinden birisine çarparak şehit olmasına neden olan N.A. ve M.G. isimli şahısların olayın failleri olduğu tespit edildi. Yakalanan zanlılar Tire Jandarma Komutanlığı"na teslim edildi.