Sınavın birincilerinden Mustafa Öztürk, sınava hazırlanırken tuvalet ve yemek dışında ara vermediğini belirterken, Bursa'dan çıkan ikinci İlyas Avcı da çok sıkı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi.

BİRİNCİLERİN TERCİHİ TIP

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birinci olan öğrenciler gelecekteki hedeflerini anlattı. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanında birinci olan Mustafa Öztürk, son derece mutlu olduğunu söyleyerek, "İçimdeki duygular, kelimelere dökülemiyor. O kadar sevinçliyim, o kadar mutluyum. Bu başarıyı bekliyordum ancak birinciliği beklemiyordum. İstanbul' dan Maraş'tan tamamını yapanların olduğunu olduğunu duydum. Buraya geldiğimde hafif üzüntülüydüm. Ama sınav sonuçları açıklandı gördüm ki birinciyim. Çok mutluyum' dedi. Sınava nasıl hazırlandığı sorusuna ise Öztürk, "Başarının tek bir formülü var. O formülü de çalışmak. Ben çalışmayı düzenli ve sistemli bir şekilde yürüterek ailemin desteği ile hocalarımın desteği ile o sistematiği oturtarak, çalıştım. Öyle hazırlandım' şeklinde cevapladı. Hangi Üniversiteyi tercih edeceği sorusuna ise Öztürk, "Hacattepe Tıp Fakültesini istiyorum. Doktor olmak istiyorum' diye cevapladı. Sınavdan sonra tatile çıktığını söyleyen Öztürk, ailesinin ve yakınlarının da ÖSS'de yakaladığı başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye birincileri arasında yer alan Serhat Güzel ve Mücahid Erdoğan de başarılarını düzenli çalışmaya borçlu olduklarını belirtirken, tercihlerinin Tıp Fakülteleri olduğunu söyledi.

ÖSS'de Sözel 2 puan türünden Türkiye birincisi olan Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Serhat Güzel, "Hocalarımın programlarına uydum, çok fazla da bir şey yapmadım. Tercihim doktorluk" diye konuştu. İstanbul'da yatılı olarak okuduğunu ve Şanlıurfalı 7 çocuklu bir aileden geldiğini anlatan Güzel, "Ailem Urfa'da. 6 kardeşim var. Ailemin henüz haberi yok sanırım, çünkü beni aramadılar" dedi.

Eşit Ağırlık 2 puan türünden Türkiye birincisi olan Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Mücahid Erdoğan ise verilen programlara uyduğunu ifade ederek, "Ailem ve öğretmenlerimizin duaları ile birincilik elde ettik. Böyle büyük bir başarı beklemiyordum. Bende tıp fakültesi istiyorum" şeklinde konuştu.

Sözel ve eşit ağırlık 1 puan türünden Türkiye ikincisi olan İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Alican Göksel de, "Ben aslında geriden geliyordum. İlk dönemde sınavlarım iyi değildi. Çalışkanlar grubu vardı ve bende onların içinde yer almıyordum. Ben daha sonradan açıldım. Ders çalışmaya başladım ve sonradan gerisi geldi. sınava gireceklere tavsiyem kendilerini son sene bu işe versinler, iyi motive etsinler" şeklinde konuşurken, tercihinin mühendislik olduğunu söyledi.

Sayısal 2 türünden Türkiye ikincisi olan İstanbul Özel Devran Lisesi'nden Ömer Yakar da aldığı başarı karşısında mutlu olduğunu belirtti.