Özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim dönümlerinde saç dökülmesinde artış yaşanırken, durumun altında geri dönüşü olmayan ya da ağır tedavi gerektiren saç ve kafa derisi problemleri de olabiliyor.
 
Her saçın 2 ila 7 yıllık ömre sahip olduğunu söyleyen Dermatolog Doç. Dr. Tuğba Rezzan Ekmekçi, “Bir insanda saçın içinde büyüdüğü ortalama 100 bin adet saç folikülü var. Bu sayı doğumda sabittir ve daha s
 
Star'daki habere göre, ilaçlar, ateşli hastalıklar, kilo kaybı, ağır diyet uygulamaları, dengesiz beslenme, doğumun telojen saç dökülmelerinin sebebi olduğunu söyleyen Ekmekçi, bu durumda saçın her tarafından eşit bir dökülme görüldüğünü açıkladı.
 
Telojen saç dökülmesinin tedavi süresinin en az 3 ay olduğunu kaydeden Ekmekçi, erkeklerin yaklaşık yarısında, kadınların ise yüzde 20-25’inde görülen Androgenetik saç dökülmesini ise şöyle açıkladı: “Genellikle sinsi bir dökülmedir ve yıllar içinde tablo oturur. Temel olarak saçın tepe kısmında saçların inceldiği görülür ve saçın arka kısmına göre bir seyrelme fark edilir. Özellikle kadınlarda başlangıç dönemlerinde tanı koymak zordur.” Ekmekçi, halk arasında saçkıran olarak bilinen dökülmelerin ise birkaç ay ya da yıl içinde tedavi edildiğini anlattı.