Aydın’ın Söke ilçesindeki otogarda çok miktarda silah ve mühimmatla yakalanan, kırmızı bültenle aranan Özdemir Sabancı suikastı sanığı, terör örgütü DHKP-C’li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, poliste susma hakkını kullandı. Yarın Aydın veya Söke Adliyesi’ne çıkması beklenen Akkol ve Adıyaman’ın örgüt üyesi olmak ve 6136 sayılı yasaya muhalefetten suçlandıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası’nda gözaltında bulunan terör zanlıları İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman ile görüşen ve açıklama yapan avukat Oya Aslan, “Yarın adliyeye sevk edilecekler. Yüksek ihtimalle Söke Adliyesi olacak. Örgüt üyesi olmak ve 6136 sayılı yasaya muhalefetten işlem yapıldı. Başka da bir işlem yapılmadı. Susma hakkını kullandılar. Yarın savcılığa ifade verecekler. 

Örgüt üyesi olup olmadıkları, Türkiye’ye nasıl giriş yaptıkları, ele geçirilen silah ve mühimmatı nereden temin ettiklerine dair sorular sorulmuş. Buradaki konularla ilgili işlemler Aydın’da tamamlanacak. İstanbul’a götürülmeleri yarın netleşecek. İsmail Akkol’un başka dosyası İstanbul’da. Bu davayla ilgili nasıl yol izlenecek o da belli olacak. Söke Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan dosyada kısıtlama kararı var. Onun için bilgimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Emniyet müdürlüğünde ayrı ayrı nezarethanelerde tutulan zanlıların yanı sıra, Fadik Adıyaman’ın kimliğini kullandığı Hatice Çalışkan’ın da terör örgütüne yardım ve yataklıktan gözaltına alındığı belirtildi.