İstanbul'da yaşarken rüyasında bir kişiye böbreğini bağışladığını gören Esin Asude Könkçü isimli kadın, Antalya'ya taşındıktan sonra kaydını yaptırdığı meslek kursundaki öğretmenin rüyasındaki kişi olduğunu görünce, böbreğini verdi.

Antalya'da üç yıldır diyalize giren Arapça öğretmeni Sadık Gürsel Keleş'in hayatı, Antalya Kepez Meslek Eğitim Merkezi (AKMEK)'nde derslerine giren Esin Asude Künkçü isimli öğrencisinin böbreğini bağışlamasıyla değişti.

İstanbul'da hayatlarını sürdürdükleri bir dönemde, bir gece rüyasında hiç tanımadığı bir kişiye böbreğini verdiğini dile getiren Esin Asude Künkçü, o tanımadığı insanın, AKMEK'te Arapça öğretmeni olarak karşısına çıktığını söyledi. Rüyasında gördüğü Sadık Gürsel Keleş'in de böbrek hastası olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadığını anlatan Künkçü, o an bunun bir işaret olduğunu düşündü ve öğretmenine böbreğini verebileceğini söyledi. Tanışalı henüz üç gün olan bir insana böbreğini verme kararı aldığını ifade eden Künkçü, bu kararını eşi ve çocuklarıyla paylaştığında, onların biraz korku, biraz da şaşkınlıkla kendisine destek olduklarını söyledi.

Esin Asude Künkçü, bu kararının ardından, prosedürler gereği bir dizi testten geçtiğini, nakil için uygun şartların oluşmasıyla da yaklaşık 20 gün içinde böbreğini, öğretmeni Sadık Gürsel Keleş'e verdiğini kaydetti. Tek böbrekle normal bir hayat sürdürdüğünü ifade eden Esin Asude Künkçü; tiyatro yaptığını, çeşitli spor faaliyetlerinde bulunduğunu belirterek, hayatına devam ettiğini söyledi. Künkçü, sağlıklı her insanın aynı duyarlılıkla hareket etmesi halinde böbrek hastası kalmayacağını dile getirdi.

Bu arada, diyaliz ünitesine bağlı olarak hayatını sürdürürken büyük sıkıntılar yaşayan öğretmen Sadık Gürsel Keleş ise AKMEK'te Arapça dil eğitimi için ders verdiği bir dönemde hayatının değiştiğini söyledi. Keleş, bundan yaklaşık iki yıl önce Arapça kursuna katılan Esin Asude Künkçü isimli bir öğrencisinin "Hala inanmakta güçlük çekiyorum." dediği bir teklifte bulunduğunu, kendisine böbreğini verebileceğini söylediğini kaydetti.

Gözleri yaşlı bir şekilde bu teklifi geri çevirdiğini dile getiren Keleş, öğrencisinin bu teklifini kararlı bir şekilde yinelemesi üzerine iki taraflı işlemlere başladıklarını bildirdi. O sürecin çok hızlı geliştiğini belirten Keleş, 20 gün içinde tanımadığı bir insanın böbreğinin kendisine nakledildiğini ve yaşamının yeniden güzelleştiğini söyledi.