Dağdan sahile inen PKK, deniz ortasında kaldı! Kanlı örgütün, aşama aşama Kıbrıs'a yerleştiği ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına göre PKK, Ada'nın her iki kesiminde de yapılanmaya gitti. İşte PKK'nın "Ada" planı: 

KARA PARA ÜSSÜ: 
Genelkurmay rakamlarına göre kanlı örgüt kara para ve uyuşturucudan yılda 500 milyon euro gelir elde ediyor. Bunun 30 ila 40 milyon euosu Rum kesimi üzerinden sağlanıyor. Rum kesimindeki 4 bankada 71 şüpheli hesap belirlendi. Rum kesiminde ayrıca PKK'ya destek çıkan 6 dernek bulunuyor. 

TERCİH SİYASAL! 
18 ÖĞRENCİ SINIR DIŞI: 

KKTC Bakanlar Kurulu, kısa süre önce terör faaliyetlerinde bulundukları ve Ada'nın asayişine zarar verdikleri gerekçesiyle 18 öğrenciyi sınır dışı etmişti. 18 öğrencinin sınır dışı edilmesi BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan tarafından soru önergesiyle TBMM gündemine getirildi. 

TERÖR YANDAŞI İŞADAMLARINDAN BURS: 
KKTC'de okuyan PKK'lı öğrencilerin burslarını PKK'ya destek veren işadamları sağlıyor. Plan çerçevesinde PKK, bazı öğrencilerin özel okul paralarını da ödüyor. PKK militan ve sempatizanları özellikle Hukuk, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Kamu Yönetimi Bölümleri'ni tercih ediyor. 

EĞLENCE MERKEZLERİNİ HARACA BAĞLADI: 
Eli kanlı örgüt, öğrenciler aracılığıyla özellikle Girne ve Gazi Magosa'daki eğlence merkezlerini de hedef alıyor. Örgüt yandaşı öğrenciler otel ve gazinoların sahiplerini tehdit ederek haraca bağlıyor. 

FUHUŞ HATTI: 
PKK, KKTC'li ünlü isimleri ağına düşürmek için fuhuş hattı da oluşturmuş. Örgüt tarafından Ada'ya götürülen telekızlar birlikte oldukları kişilerin görüntülerini çekiyor. Ardından da bu görüntüler tehdit unsuru olarak kullanılıyor.

HAiNLiK KAYDA GEÇTi
Güvenlik güçleri, Ada'daki PKK'yı bitirmek için harekete geçti.

DÖNER BIÇAKLI SALDIRI
PKK militanları ve sempatizanları, 24 askerin şehit olduğu 19 Ekim 2011 tarihli Çukurca saldırısını protesto etmek isteyen gruba döner bıçakları ile saldırdı. Lefkoşa, Girne ve Gazi Magosa'daki eylemlerde 6 öğrenci yaralandı.

GAZETECİLERE TEHDİT: 
PKK'nın KKTC üniversitesindeki yapılanmalara ilişkin haber ve yayın yapan basın mensuplarını tehdit ettiği belirtildi.

ADA'YA ABLUKA
İstihbarat raporlarına göre PKK sempatizanı oldukları belirlenen yaklaşık 500 öğrenci son 4 yıl içinde kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıranlar arasında bir dönem Avrupa'dan Kandil'e giden bazı isimlerin de bulunduğu öğrenildi. Bu arada istihbarat notlarında örgütün yapılanma için özellikle bir üniversiteyi hedef seçtiği belirtildi. takvim