Romatoid Artritle daha iyi bir yaşam için hasta, hasta yakını ve hekim "El Birliği" yaptı. Hasta ve hasta yakını bilgilendirme toplantısında Prof. Dr. Taşkın Şentürk “Romatoid Artrit"le Yaşam”ı anlattı.
En sık rastlanan kronik romatizmal hastalıklardan biri olan "Romatoid Artrit"in (RA) ele alındığı bu toplantıda, Romatoloji Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Taşkın Şentürk, RA ile daha iyi bir yaşam sürdürmelerinde hastalara destek olacak detaylı bilgi ve yöntemleri anlattı.
2005 yılından bu yana Türkiye"nin pek çok farklı ilinde Pfizer"in koşulsuz desteğiyle gerçekleştirilen “El Birliği” adlı romatizmal hastalıklar, hasta ve hasta yakını bilinçlendirme toplantılarının düzenlediğine işaret eden Prof. Dr. Taşkın Şentürk, "Romatoid Artrit (RA) dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan romatizmal hastalıklardan biri. Günlük aktivitelerden iş hayatına, sosyal ilişkilerden aile yaşantısına kadar hastaların hayatlarının her alanını olumsuz etkileyen ve uzun dönemde kalıcı sakatlıklara ve hatta ölüme sebep olabilen RA halk arasında iltihaplı eklem romatizması olarak ta adlandırılıyor” dedi. iha