Belediye Meclis Salonu"nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Romanya"ın İzmir Konsolosu Cosmin Lotreanu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Mutlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Akyeniköy Belediyesine temsilen Akyeniköy Belediye Meclis Üyesi Kemal Ak, Turizmciler Kadir Karakaya, İzzet Dönmez, Tayyar Cengiz, Murat Kalaycı, Hikmet Atilla ile Otel Müdürleri Ercüment Balkaner, Rami Acar katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Romanya Konsolosunun Didim"i ikinci kez geldiğine işaret ederek, “Konsolumuzun bu ziyaretlerdeki amacı Didim ile Romanya arasında başta turizm olmak üzere ilişkileri daha da güçlendirmek. Romanya"dan buraya, buradan Romanya"ya turizm hareketi sağlamak…Biz de bu anlamda görüşmelerimiz oldu. Sizlerle de bu anlamda fikri alış verişi yapmak için bu toplantıyı düzenledik” şeklinde konuştu.
Romanya"ın İzmir Konsolosu Cosmin Lotreanu da, Didim"de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Didim"e ilk kez 1,5 ay önce gelmiştim. Belediye Başkanı ve Kaymakam Bey ile görüşmeler yaptım. Benim düşüncelerime göre buradaki ilişkilerimize daha güzel ve kontak hale getirmek için burada bulunuyorum. Didim bölge olarak Romanya"da tanınan bir yer; ayrıca tarihsel anlamda da tanınan bir yer. Milet ve Prien bu anlamda tarihi ve kültürel yapısıyla dünyada ve Romanya"da biliniyor. Ben Romanyalıların Didim"i, Didimlilerin de Romanya"yı görmesini diliyorum. Biz burada iki ülke arasında köprü görevi görelim” diye konuştu.
Lotreanu, her yıl Romanya"da yapılan iki uluslararası turizm fuarı konusunda Didimli turizmcilere çağrıda bulunarak, her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Didimli turizmciler; turizm fuarlarının dışından World Shop uygulaması ile Romanyalı tur operatörleri ile birebir görüşme sağlanması, Bükreş"ten direk Bodrum"a direk uçuşların sağlanması, vize uygulamasının iki ülke arasında kaldırılması ve Didim"deki turizm yerlerine yatırımcılara tanıtılması konularındaki taleplerini Lotreanu"ya iletti. Didimli turizmcilerin önerileri ve talepleri Konsolos Lotreanu tarafından not alındı.