Roman vatandaşlar için Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız"ın makamında belediye tarafından nikah töreni düzenlendi. Nazilli Kaymakamı Yıldız"ın makamında düzenlenen törene, evlenecek olan çiftler çocuklarıyla katıldı. Törende, 3 çiftin nikahını Nazilli Kaymakamı Harun Kaya ve Nazilli Nüfus Müdür Hacer Gürkaş kıydı. Nikah törenini yapmak için kaymakamlık makamına gelen gazeteciler ise roman vatandaşlara nikah şahidi olacaklarını öğrenince önce şaşırdı, ardından hem görevlerini yaptı hem de çiftlere şahitlik yaptılar. Kaymakam Yıldız, nikah töreninin ardından evlenen çiftlere hediye verdi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, amaçlarının kentte çocuk sahibi olmalarına rağmen imam nikahı ile yaşayan aileleri resmi nikaha kavuşturmak olduğunu söyleyerek; “Roman kültürüyle yaşayan vatandaşlarımızın uzun zamandan beri alışagelmiş oldukları nikahsız yaşama şeklini seçtikleri ve bundan dolayı çocukların eğitim sorunları, anne baba velayetinde sıkıntı çekmeleri gibi sorunlar ile karşılaşıyorduk. Bu sorunları önlemek amacıyla bu durumda olan çiftlerimizle konuşarak onları resmi nikah için ikna ettik. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Nikahsız kimse kalmasın. Nikâhlandığınızda, evlilikleriniz devlet tarafından tescil edilmiş olacak” diye konuştu.
Bugüne kadar nikahsız yaşayıp Kaymakam Caner Yıldız"ın girişimi ile resmi olarak evlenen Fadime Aybi(18) - Mehmet Öğe(21), Gülizar Aybi(20) - Nihat Öğe(22) ve Esma Öğe(18) - Süleyman Eguz(19) çiftleri, kaymakam Yıldız"a çok teşekkür ederek 1 ve 2 yaşlarında birer çocukları olan 3 çift en kısa sürede çocuklarına kimlik çıkartacaklarını söyledi. Nikah töreninin ardından düğün pastasını hep birlikte kesen çiftler daha sonra ise Kaymakam Caner Yıldız ile hatıra fotoğrafı çekildiler.