Aydın Valiliği"nin ve Aydın Belediyesi"nin katkılarıyla resmi nikahsız yaşayan 14 Roman çift ve sünnet olmayan 14 Roman çocuğu için toplu nikah ve sünnet töreni düzenlendi.
Aydın Valiliği ve Aydın Belediyesi'nin destekleri ile Ilıcabaşı Muhtarlığı, Ilıcabaşı Spor Kullanma Derneği, Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Romanlar Müzisyenler Derneği tarafında düzenlenen tören, Ilıcabaşı Muhtarlığı yanındaki boş alanda gerçekleştirildi.
Aydın ve Didim Roman Dans Grupları gösterileri ile başlayan nikah ve sünnet törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu 'nun şahitliğinde, resmi nikahsız olarak yaşayan 14 Roman çiftin nikahları kıyılırken 14 çocukta sünnet ettirildi.
Vali Coş, nikah defterlerini gelinlere verirken, her çifte ve sünnet çocuğuna da birer Cumhuriyet altını taktı.
Evlenen çiftlere MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu da çeşitli hediyeler verdi.