Modkraft.dk isimli bir internet sitesine açıklamada bulunan Roj TV'nin Danimarka müdürü İmdat Yılmaz, Kopenhag Şehir Mahkemesi'nin verdiği kararı temyize götüreceklerini söyledi. Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından yapılan yargılamanın adil olmadığını savunan Yılmaz, ''Adil bir şekilde yargılanmadığımıza inanıyorum. Bu yüzden kararı bir üst mahkemeye taşımamız çok doğal. Her hangi bir suç işlemediğimiz için bize verilen cezaya boyun eğmeyeceğiz.'' dedi.

Kopenhag Şehir Mahkemesi geçtiğimiz salı günü açıkladığı kararda Roj TV'ye yayınlarıyla terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı için mahkeme masraflarıyla birlikte yaklaşık 800 bin Euro para cezası vermişti. Mahkeme ayrıca Roj TV'nin PKK tarafından finanse edildiğini de tescil etmiş ancak mevcut ceza yasasındaki açıklığa işaret ederek yayın lisansını iptal etmemişti. Kararın ardından hükümet adına ortak bir açıklama yapan Adalet Bakanı Morten Bodskov ve Kültür Bakanı Uffe Elbaek ceza kanunundaki açıklığın kapatılacağı sözünü vermişti. Türkiye ile Danimarka arasındaki işbirliğine dikkat çeken iki bakan, ''Eğer ortada yasal bir açıklık varsa doğal olarak bu açık kapatılmalı. Biz adalet ve kültür bakanlıkları olarak mevcut yasanın terör örgütüne destek veren yayın kuruluşlarının kapatılmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesini sağlayacağımızı garanti ediyoruz.'' demişti.

Modkraft.dk isimli internet sitesine yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Morten Bodskov ve Kültür Bakanı Uffe Elbaek'in açıklamalarına da değinen Roj TV Danimarka Müdürü İmdat Yılmaz, ''Görünüşe bakılırsa Türkiye, Danimarka hükümeti üzerinde baskı kurmayı başardı.'' dedi. Yılmaz, Danimarka'nın Türkiye ile yakın ilişki kurabilmek için ifade özgürlüğünü ve sivil hakları feda ettiğini iddia etti.