AK Parti Aydın Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Eşin, Aydınpost aracılığıyla seçmene seslendi.
Toprağın iki metre altına girecek olanlara, yıllarca mevki, makam, para-pul için mücadele edenler ve bu yolda her şeyi mubah görenlere seslendiğini ifade eden AK Parti aday adayı Rıdvan Eşin, “Bugün vicdanlarınızı bir sorgulayın. Tercihlerinizde cüzdanınız mı ön plana çıkıyor yoksa vicdanlarınız mı? Hiç geride kalmışlara dönüp bakmaz mısınız? Annelerimiz, nenelerimiz, dedelerimiz pek çok arkadaşımız gözümüzün önünde toprak olup gittiler. Hiç ders almaz mısınız? Aydın da var mı aç mezarı bir bakın bakalım. Açlıktan ölen kimse yoksa midelerinizin alacağı sınırlı ise bu hırs neden. Neden bu aç gözlülük” dedi.
Rıdvan Eşin, “Siyasete girdiğimden beri Başkan olmam ihtimaline binaen daha şimdiden herkes pek çok taleple karşıma geldi. Buna en yakın akrabalarımda dâhil. Türkiye de siyaset yapmanın amacı birilerine hizmet etmek birilerinin adamı olmak veya cebini mi doldurmak. Nerey kadar? Ben söyleyeyim tüm bu kazanımlarınız sadece ve sadece mezara kadar. Bunu unutmayın. Her akşam tv başında haberlerde yüzlerce insanın ölüm haberini almasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi eğlenmeye devam eden vicdanında en ufak bir sızlanma hissetmeyen bir toplum haline geldik. Böyle bir toplum iflah olur mu sizce, daha ne kadar böyle devam edeceğiz?” diye konuştu.
Ak Partili Eşin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocuklarımıza maddiyattan başka şeyler olduğunu öğretmezsek geleceğimizin teminatı olan bu çocuklar ileride bize değer verir mi, bizi sayar sever mi? Onlara nereden geldik? Nereye gidiyoruz öğretmek zorunda değil miyiz? Yılbaşında Filistin vurulurken meyhanelerde barlarda eğlenen insanlarımız sizce doğru mu yapıyordu. Kafamızı deve kuşu gibi toprağa gömmek vicdanlarımızı rahatlatmaya yetiyor mu?Herkes bu dünyada bir şeyler için mücadele ediyor insanların gönlünü kazanmak ve vicdanlarına hitap etmek için aday olduk. Ama bugüne kadar siyasilerin siyaseti getirdiği durum sebebi ile maalesef insanların bize bakış açısı da yanlış oldu. Reklâm dediler, menfaat dediler, onun bunun adamı dediler. Desinler hiç önemli değil. Diyenlere de buradan hakkımı helal ediyorum. 23 Nisan da beni koltuğa oturtacak Başkanımın da şimdiden ellerinden öpüyorum. Bu yazıyı okuyup demagoji yapıyor diyen arkadaşlara da beni tanımadan yaptıkları bu yorumları sebebi ile herhangi bir sitemim yok. Nihai amacım siz sevgili insanlara bu mesajı verebilmekti. Bugün bu vesile ile mesajımı ilettim. Cenabı Hak hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”