İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kaçakçılara yönelik yeni bir operasyona imza attı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonunda Sütlüce Mahallesi"nde tespit edilen adrese operasyon düzenlendi. Baskında aynı aileden A.T, F.T., S.T. ve Y.T. gözaltına alındı.

Şüpheliler Vatan Caddesi"ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne götürüldü. Yapılan sorgulamada organizatör denilen bu kişilerin İran"dan getirdikleri eroini başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerine sevk ettiği ortaya çıktı. Şüphelilerin Sütlüce"de sahibi oldukları deponun uyuşturucu baronları tarafından da kullanıldığı bildirildi. Baronların yurtdışından parça parça gelen uyuşturucuyu satana kadar burada tuttuğu anlaşıldı.

VALİ GÜLER: ''520 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ''
İstanbul Valisi Muammer Güler, Beyoğlu'nda bir depoya yapılan baskında 520 kilo eroin ele geçirildiği ve olayla ilgili 4 kişinin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan basın açıklamasına katılan Vali Güler, narkotik polislerinin çok başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, ''İlimiz Beyoğlu ilçesinde bir depoya düzenlenen operasyonda 520 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonun öncesinde de, bir çoğu ceza evinde bulunan uluslararası uyuşturucu kaçakçılarının devamı niteliğindeki organizasyona yönelik düzenlenen operasyonda ise 58 kilogram eroin ele geçirilmişti'' dedi.

İstanbul'da son 20 gün içerisinde düzenlenen 53 ayrı narkotik operasyonu hakkında bilgi veren Vali Güler, operasyonlarda 862 kilogram eroin, 4 kilogram afyon sakızı, 20 kilogram metamfetamin, 150 kilogram esrar, 3 kilogram kokain, 45 kilogram ağırlığında uyuşturucu hap ve bunların üretiminde kullanılan ham madde, toplamda 1085 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ifade etti.

Vali Güler operasyonlarda, 104 kişinin göz altına alındığı ve adliyeye sevk edilen bu kişilerden 97'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini kaydetti./akşam