Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz; Aydın Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi Kazım Payza'nın Aydın Belediyesi 2007 Yılı Faaliyet Raporu'yla ilgili olarak yaptığı “14 trilyon zarar eden bir raporu onaylayan CHP'li meclis üyeleri vebal altındadır” şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savundu. Yanlış, maksatlı ve kin güdücü açıklamaları kınadıklarını açıklayan Kalınomuz, CHP grubu olarak Aydın halkına hizmet etmeye çalıştıklarını iddia etti.
Aydın Belediyesi'nin geçen yılki faaliyetlerine ait raporun oylaması sırasında AK Parti grubunun oylamaya katılmadığını hatırlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz, raporun onaylanmaması halinde yasa gereği Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyelikleri'nin düşeceğini hatırlattı. CHP grubu olarak Aydın halkına hizmet etmeyi amaçladıklarını ve hizmetlerin aksamaması için raporu kerhen oyladıklarını ileri süren Kalınomuz, “Bazı meclis üyelerinin çeşitli nedenlerle meclisteki oylamaya katılmaması bence doğru bir yaklaşım değildir. Bu sebeple Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in belediyecilik anlayışını beğenmemize rağmen, çeşitli kesimler tarafından kurulan tuzaklara kapılmamak için CHP grubu olarak oylamaya katıldık. Başkan Ortekin'in yaptığı yanlış işlerinin sayısının doğrulardan daha fazla olduğunu bile bile, sırf hizmet anlayışımız içinde böyle bir tutum sergilemeyi uygun gördük. Bizim bu sağduyulu yaklaşımımız Aydın Belediye Meclisi'nin düşmesi halinde oluşacak siyasi bir kaosu engellemiş oldu. Hatta içme suyunun imtiyaz sözleşmesiyle kullanım hakkının 30 yıl süreyle devredilmemesi hususunda bu yaklaşımımızı sergilemiş, CHP'nin doğru duruşu sayesinde bu tarihsel hata engellenmiştir” dedi.
Aydın kamuoyunda Başkan Ortekin'in 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanı adayı olacağı yönünde söylentilerin dolaştığına değinen Barkan Kalınomuz, “Biz Sayın Başkanın belediyecilik anlayışını asla beğenmiyoruz. Bugüne kadar yaptığı doğru işlerin hakkını verdik. Yanlışların da karşısında olduk. Söylentiler bizimde kulağımıza geliyor. Ancak, ben burada olduğum ve yönetim anlayışımız değişmediği sürece Ortekin asla CHP'den aday olamaz. Geçmiş dönemlerde de CHP'nin üzerinden nemalaşmaya çalışanlar oldu. Geçen dönemlerde de olduğu gibi şimdide CHP'liler bu zihniyetteki kişilere hak ettikleri dersi verecektir” diye konuştu.