Zamanında ehliyet almadığı için otomobil yerine karakaçan kullandığını belirten Ramazan Uslu “Teknolojiyi takip edemiyorum ama, hayatımdan memnunum” dedi.
Günümüz insanlarının aşırı rahat yaşaması ve en kısa mesafeyi bile otomobille gidip gelmesi nedeniyle sağlığını kaybettiğini belirten Ramazan Uslu, “Bizim gençliğimizde otomobil böyle yaygın değildi. Yarım asır önce de herkes ürettiği ürünü şehre hayvanlarla taşıyıp satardı. Zamanla ekonomisini düzeltip otomobil alanlar, sağlığını kaybetti. Şimdi köyden şehre merkeple ürün getirip satan tek ben kaldım. Benim kuşaklarım elden ayaktan kesildi ya da rahmetli oldu. Gençler zaten merkep kullanmıyor. Şehirde nostaljik geldiği için benim ürünlerden satın alan daha çok oluyor. Yaşım 75 oldu ama ben karakaçanımla ekmeğimi kazanmaya devam ediyorum” dedi.


“TAMİR VE YAKIT GİDERİ YOK”
Sağlık açısından olduğu kadar ekonomik açıdan da kendisine göre merkep kullanmanın avantajlı olduğuna savunan Ramazan Uslu, “Araç kullananlar belki benden daha rahat görünüyor ama, kazançların bir miktarını yakıta, bir miktarını da tamire veriyor. Ancak benim ne akıt ne de tamir giderim var” diyerek hayatından memnun olduğunu söyledi.
(İK)