MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve AK Parti arasında yaşanan ‘Dersim’ polemiğine son grup toplantısındaki sözleri ile dahil oldu.
 
BAHÇELİ: TERÖRİST RIZA
CHP ile AK Parti arasında Dersim olayları ile ilgili olarak yaşanan ‘özür’ tartışmalarına sert tepki gösteren Bahçeli, Davutoğlu’nun bölgeye ziyaretine de ağır eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli, son grup toplantısında Dersim olaylarında öldürülen Seyit Rıza’ya yönelik ise ‘terörist Rıza’ nitelemesinde bulundu.

DAVUTOĞLU: HODRİ MEYDAN SİZ DE GİDİN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dersim ve Seyit Rıza yaklaşımına Davutoğlu’ndan ise bir çağrı geldi. Başbakan Davutoğlu, Bahçeli’ye seslenerek, "Tunceli Türkiye'nin bir ili mi? Evet! Gidin cesaretiniz ve yüreğiniz varsa bu sözleri Tunceli'de söyleyin. Orada katledilenlerin torunlarının yüzüne bakarak deyin ki 'dedeleriniz vatan hainiydi.' Ben yarın da 10 sene sonra da Tunceli'de olacağım. Hodri meydan siz de gidin." dedi.

BAHÇELİ YARIN TUNCELİ’YE GİDİYOR
Davutoğlu’nun bu açıklamalarının ardından ise Bahçeli’den Tunceli’ye gitme kararı çıktı. Yarın Tunceli’ye gidecek olan Bahçeli’ye Seyit Rıza ile ilgili söylediklerinin nedeniyle Dersimliler tepkili… Ziyaret sırasında olası provokasyondan da endişe ediliyor.
DEDEF (Dersim Dernekleri Federasyonu) Genel Sekreteri Özer Tekinoğlu, yaşanan polemikler ve Bahçeli’nin ziyareti hakkında AjansHaber’e değerlendirmelerde bulundu.

“IRKÇI REFLEKSİ BİZ DERSİMLİLER KABUL ETMİYORUZ”
‘Bizim sonuçta Dersim 1937 Soykırımı’na bakış açımız belli’ diyen Tekinoğlu, Bahçeli’nin bu hareketi ile ilgili olarak,  “Bu AKP ile CHP arasında çok polemik oldu. Buna Bahçeli de sözüm ona dahil olmak istiyor ama Bahçeli’de zihniyeti sonuç olarak ırkçılık üzerine olduğundan dolayı ırkçı bir yaklaşımla yaklaşıyor bu olaya. İnsani bir durum ortada, bu duruma karşı gösterilen ırkçı refleksi muhakkak ki biz Dersimliler kabul etmiyoruz” dedi.

“BAHÇELİ’NİN ZİYARETİ POPÜLİST POLİTİKALARIN DEVAMI”
Bahçeli’nin Dersim ziyaretini popülist politikaların bir devamı olarak niteleyen Tekinoğlu,  “Gider misin, gidemez misin? Muhakkak ki bu ülke coğrafyası içerisinde yer alan bir toprak parçası Dersim. Tabii ki gidilir ama giderken 37-38’deki zihniyet nasıl oraya gittiyse Bahçeli’nin zihniyeti de 37-38 zihniyetini aratmıyor. Bundan dolayı bizim karşı çıkışımız. Yoksa Dersimlilerin oraya gelen insanlara yaklaşımı bellidir. Biz buraya geleni kabul etmeyiz veya kapalıdır zihniyetinde değiliz. Giden kişinin hangi zihniyet ile oraya gittiği ile ilgili bir şey. Bizim açımızdan Bahçeli’nin oraya gitmesi 37-38 zihniyeti ile aynı” diye konuştu.

“PROVOKASYONUN SORUMLUSU BAHÇELİ OLACAKTIR”
‘Gerçekten de Türkiye’deki siyaset grubu olayları çözmek değil olaylara yeni olaylar katarak kendini var etme peşinde koşuyor’ diyen Tekinoğlu,  “Çokça dillendirilir her olayda, ‘provokasyon olacak’ diye. Buradaki olayda, provoke anlamında bir şey yaşandığı zaman bunun sorumlusu Dersim halkı mı olacak, Bahçeli mi olacak? Bizim nazarımızda Bahçeli olacaktır. Bugünkü konjonktüre baktığımız zaman, toplumun kutuplaştırıldığı, ırk üzerine siyaset yapıldığı, kültürel değerlerin hiçe sayıldığı bir ortamda Bahçeli’nin de bu şekilde Dersim’e gitmesi umarım büyük olayların çıkmasına neden olmaz. Biz oradaki dostlarımıza da telkinlerde bulunuyoruz” dedi.