Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'daki görev yapan bürokrat ve yöneticilere iftar yemeği verdi. Esra Aile Çay Bahçesi"nde verilen iftar yemeğine katılan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri ile Aydın iş dünyasının ileri katıldı. Eşi ve başkan yardımcılarıyla birlikte misafirlerini kapıda karşılayan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, konuklarıyla program sonuna kadar tek tek ilgilendi.
Aydın Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Aydın'ın protokol üyeleri yapılan duaların ardından ezanın okunmasıyla oruçlarını açtılar. Zengin bir menü ile süslenen masalarda yenen yemeklerin ardından, yemek duasının okundu. Tasavvuf Müziğinin sevilen eserlerinin seslendirildiği etkinliğe katılanlar bir taraftan yemeklerini yerken, diğer taraftan da Ramazan ayının manevi havası içerisinde dini müzikleri dinleme fırsatı buldu. Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar etkinliği, sema gösterileri ile son buldu.
İftar yemeğinde konuşan Başkan Ortekin, davetine icabet ederek yemeğe katılanlara teşekkür etti. İslamiyet inancının temel değerlerinden olan oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayında bulunmanın tüm toplumda bir huzur oluşturduğuna işaret eden Ortekin, “Mübarek Ramazan ayının tüm Türkiye"ye ve İslam alemine barış, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum. İçerisinde bulunduğumuz manevi ortamlarda insanlar bir araya gelerek güzel şeyleri paylaşıyorlar. Ayrıca bu ayda yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutularak onlara yardım eli uzatılıyor. Bizde bu manevi ortamda sizlerle birlikte olmak istedik” dedi.