Eğriboz Halkida limanında yapılan törene katılan Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, hükümet politikaları nedeniyle bir grup vatandaş tarafından yuhalanarak protesto edildi.

Protestocu gruptan üçü kadın 6 kişi Cumhurbaşkanına hakaret suçundan olay yerinde gözaltına alınarak tutuklandı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, protestolar üzerine tören sonunda ilk kez herhangi bir açıklama yapmadan alandan ayrıldı.

Yunanistan'ın ikinci büyük şehri Selanik'teki törende de protestolar vardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Yannis Magriotis'in de bulunduğu törene katılan siyasetçiler hainler şeklinde sloganlar atan bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

Pire limanında hükümeti temsilen Devlet Bakanı Yorgos Stavropulos'un ve Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras'ın katıldığı ve Başpiskopos Yeronimos tarafından yönetilen ana törende de Drapetsona Gübre fabrikasının işten çıkarılan eski çalışanlarının da bulunduğu bir grup protesto gösterilerinde bulundu.

Protesto gösterilerinin gölgesinde geçen törenleri kötü hava şartları da etkiledi.

Katerini'de denizden haç çıkarma töreni sırasında şiddetli rüzgar nedeniyle din görevlisi ve beraberindeki 4 kişinin içinde bulunduğu tekne devrildi. Olayda yaralanan olmadı.

AA