Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, yaptığı basın açılaması ile maaş ödemelerinde bankalar tarafından verilen promosyonların eğitim çalışanlarına eşit şekilde dağıtılmasını istedi.
Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili olarak yaklaşık bir aydır çalışma yaptıklarını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon tarafından yapılmış olan maaş ödeme protokolünün süresinin sonuna gelinmiş bulunuyoruz. Bu yüzden yakın bir tarihte bankalarla yeni bir promosyon anlaşması yapılacaktır. Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi olarak yaklaşık bir aydan beri bu konu üzerinde ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Sonradan ah, tüh etmemek ve en uygun anlaşmanın altına imza atılmasını sağlamak için bu konuda yetkilileri uyarma, eğitim çalışanlarını, üyelerimizi bilinçlendirme ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduk. Kamuoyunun malumu olduğu üzere Milli Eğitim Bakanlığı"nda yetkili sendika olarak katıldığımız Kurum İdari Kurulu Toplantısı"nda Maaş Ödeme Protokolü"nü gündeme taşıdık. Bu konuda "Maaşlarını kendi bankalarından almaları karşılığında çalışanlara bankalarca verilen promosyonların tamamının çalışanlara verilmesi kararının ortaya çıkmasına" vesile olduk. Nihayetinde bu karar Milli Eğitim Bakanlığı"nın konuyla ilgili genelgeyi yayınlaması ile yürürlüğe girdi” diyerek promosyonların eğitim çalışanlarına eşit şekilde dağıtılmasını istedi.
Alkoç ayrıca, yapılacak olan uygulamaların genelge hükümleri çerçevesinde aleniyet ilkesinin de gözetilmesini, banka promosyonlarının tek seferde ödenmesini, anlaşma yapılan bankanın ekstre, havale ve benzeri ücret almamasını, ödemelerin gününde yapılmasını, ayrıca çalışanların maaşını tek seferde çekebilmesi yönünde düzenleme yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.