Uzun yıllardır faaliyette olan atık su arıtma tesisi, su analiz laboratuarı, atık pil toplama merkezi olan tek ilçe, kullanılmış kağıt toplama gibi faaliyetleri ile örnek belediyeler arasında gösterilen Söke"de çevresel faaliyetlere halkın katılımı da her geçen gün artıyor.
Türkiye"de atık pil toplama merkezi tek ilçe olan Söke"de çeşitli yerlere konulan pil toplama kutularının yanı sıra okullar arası atık pil toplama yarışması yapıldı. Toplanan piller Söke Belediyesi"ne teslim edilirken; yarışmada en çok pil toplayan okullar ödüllendirildi. Liselerde 217 Kg. atık pil toplayan Sağlık Meslek Lisesi birinci oldu. İlköğretim okullarında 20 Kg atık pil toplayan Vakıfbank ilköğretim Okulu birinci, 11 Kg ile Batı Çimento İlköğretim Okulu ikinci, 10 Kg ile Felekşan Fırat İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Özel çalışmalarından dolayı Mehmet Ali Ekener Anasınıfı da ödüle layık görüldü.
Söke"de geri dönüşüme kazandırılabilecek veya doğaya büyük tahribat sağlayabilecek atıkların toplanması pil ve kullanılmış kağıt ile sınırlı kalmadı. Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi atık bitkisel yağ toplayıp örnek oldu. Topladıkları atık bitkisel yağlar ile çevreye katkı sağlayıp örnek olan Hilmi Fırat Anadolu Lisesi"ne ödül verildi.
Diğer taraftan Söke Belediyesi"nin geleneksel hale gelen en güzel bahçe yarışmasında dereceye giren çevre gönüllüleri her yıl ödüllendiriliyor. Bu yıl gerçekleşen yarışmada siteler kategorisinde 3 site birinciliğe layık görüldü. Yenikent Mahallesi Özgür Sitesi adına Yetkin Erdoğan, Yenikent Mahallesi Onur Sitesi adına Metin Sabuncu ve bireysel bahçesi ile Ahmet Çirmen ödüle layık görülenler oldu. En güzel bahçe yarışmasında bireysel katılımlarda Fevzipaşa Mahallesi"nden Mustafa İçel birinci olurken yine Fevzipaşa Mahallesi"nden Ali Dursun ikinci oldu. En güzel bahçelere yeşil bayrağın yanında bahçe işlerinde kullanılabilecek çeşitli eşyalar hediye ediliyor.