Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Güllübahçe beldesi Yuvaca köyü yakınlarında bulunan Boynak bölgesinden ilçeye getirilecek suyun kalitesinin yüksek olduğunu, en az 20 yıllık ihtiyacın karşılanacağını bildirdi.
Helvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boynak bölgesinden Söke'ye gelecek suyun projesinin hazırlanmasında danışmanlık hizmeti alımı ihalesinin yarın İller Bankası A.Ş İzmir Bölge Müdürlüğü'nde yapılacağını belirtti.
6 yıldır yürüttükleri zorlu bir sürecin ardından Boynak suyu projesinin ihale aşamasına gelmesinden mutlu olduklarını ifade eden Helvacı, şunları kaydetti:
''Söke'de şebekeye verdiğimiz suyun içimi sert ve kireçli. Suyumuz temiz ama kaliteli değil. Damak tadına uygun olmadığı için ilçede yaşayanların büyük bölümü içme suyunu ya başka yerleşim birimlerinden ya da mevcut su satışı yapan işyerlerinden karşılıyor. Durum böyle olunca Sökeliler suya ayrıca para ödüyorlar. Eğer Boynak suyu Söke'ye gelirse vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu damacana su almaktan vazgeçip, çeşmelerinden su içecek.''
Boynak suyunun çeşmelerden akmasıyla birlikte ilçenin 20 yıllık su ihtiyacının giderileceğini dile getiren Helvacı, Sarıçay Barajı'nın proje ihalesinin yapıldığını, bu barajının yapılmasıyla da Söke'nin ve bölgenin içme suyu sorununun en az 30 yıl süreyle çözüleceğini söyledi.