Aylarda aracın son hali üzerinde çalışan Porsche, final özellikleri duyurdu ve test araçlarını gösterdi.

Araç üzerindeki geliştirmeleri tamamlayan Porsche mühendisleri, kapsamlı testler için birkaç modelin üretimini yapmış. Kaç adet üretildiği bilinmeyen araçların Avrupa’da gizli lokasyonlarda test edildiği söyleniyor. Porsche de bunu doğrularcasına test araçlarından birinin fotoğraflarını yayınladı ve aracın final özelliklerini açıkladı. Daha önce 3.2 litrelik V8 motor kullandığı açıklanan araçta artık 4.6 litrelik bir V8 motor bulunuyor. Bu motor 570 beygir gücüyle bile etkileyiciyken Porsche, aracın gücünü elektrik motorlarıyla da takviye ediyor. Nitekim aracın en dikkat çekici yanı da bu.

Porsche 918 Spyder’da benzinli motorun haricinde iki elektrik motoru görev yapıyor. Bu motorlardan biri benzinli motor ile birlikte arka tekerleği çevirerek ekstra güç sağlıyor. Diğer elektrik motoru ise ön tekerleklere güç sağlayarak gerektiğinde aracın 4×4 çekiş sistemine geçmesini sağlıyor. Tam güç ile çalıştığında 770 beygir gücüne ulaşan araç, 0'dan 100 kilometre hıza 3 saniyede çıkabiliyor. Buna rağmen Porsche, elektrikli motorlar sayesinde aracın oldukça az yakıt tükettiğini belirtiyor.

Ayrıca yüksek kapasiteli bataryaları sayesinde 918 Spyder’ı sadece elektrikle kullanmak da mümkün. Araç, sadece elektrik ile 150 km/saat hıza çıkabiliyor ve yaklaşık 25km menzil katedebiliyor.

Porsche’nin şimdiye kadar 1000 adet 918 Spyder siparişi aldığı söyleniyor. Firmanın hedefi ilk teslimatları 2013 yılından önce başlatmak. Aracın fiyatı ise 850,000 dolar civarında.