İngiltere"nin uzman yayın organı “Engine Technology International” tarafından, 11 yıldır düzenlenen organizasyonda, ödüller seçkin motor özelliklerine sahip üreticilere veriliyor.

Artırılan güç ve artırılan yakıt tasarrufu
Porsche"nin ödül alan; doğrudan yakıt püskürtme sistemine sahip, yeni, düz sıralı altı silindirli motorları, 911"in sportifliğini, verimliliğini ve çevreye uyumluluğunu eskiye göre çok daha yüksek bir seviyeye çıkarıyor. Ayrıca, Carrera S ile ilk defa Porsche'nin yeni çift debriyajlı şanzımanıyla (PDK) sunuluyor. Bu sayede, güç itibarıyla yüzde 8,5"lik artış sağlanırken, yakıt tüketiminde yüzde 13"ten fazla oranda tasarruf elde ediliyor ve CO2 emisyonları da yaklaşık yüzde 15 oranında azaltılıyor.

S-modellerindeki 3.8lt"ik motorun güç çıkışı, yüzde 30 artırılarak 385hp(283 kW)"ye ulaşırken, 300 km/s (186 m/s)"lik bir azami hıza sahip oluyor. Bu üstün güce ve performansa rağmen 911 serisinin yeni modelleri bir kez daha yakıt tüketiminde gerçekleştirdikleri önemli azaltımla öne çıkıyorlar: 911 Carrera S Coupé"nin PDK"li versiyonu, 100 km"de sadece 10,2 litrelik (EU5 standardına göre kombine toplam yakıt tüketimi) ortalama yakıt tüketimiyle çok daha iyi bir yakıt ekonomisi sunuyor.