Son 2 yıl içinde Türkiye'ye gelen Polonyalı turistlerde yüzde 10 artış oldu. 2011 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 330 bin olurken, bu sene 370 bin olması bekleniyor.

Türkiye'ye tatile gelen turistlerin yüzde 42'si tatillerini Antalya bölgesinde yaptığı ifade edildi. Polonyalı turistler deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra Anadolu'da kültür, tarih, inanç ve arkeoloji turuna çıkmayı tercih ediyor. Polonyalı turistler dünyada tatil yapmada birinci sırada İspanya, ikinci sırada Yunanistan ve üçüncü sırada Türkiye'yi tercih ediyor.

GTI Poland Turizm Seyahat Acentesi Kültür Turizmi Uzmanı Arkeolog Magdalena Komendant, Antalya'ya getirdiği Polonyalı turistleri haftanın 3 günü Side Antik Kent'te kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıkardıklarını söyledi. Geçen yıl Antalya'da 110 bin Polonyalı turisti kültür ve arkeoloji turuna çıkardıklarını belirten Komendant, bu yıl sonuna kadar 150 bin olmasını beklediklerini kaydetti. Komendant, "Türkiye'ye gelen Polonyalı turist sayısında 2 yıl içinde yüzde 10 artış var. Artış devam etmekte. Polonyalı turistler Anadolu turunda kültür ve arkeoloji turizmini tercih ediyor. Muğla ve Antalya'ya gelen turistler ise deniz, kum ve güneş turizmini tercih ediyor. Antalya'nın ŞPolonyalı turist potansiyeli çok yüksek." dedi.

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MATOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Ramazan Bayramı'nda Side-Manavgat destinasyonunda otellerin doluluk seviyesinin yüzde 100 seviyesine ulaştığını söyledi. Barut, otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasında yerli turizm hareketliliğinin payının yüksek olduğunu kaydetti.