Polisin yaptığı işlemlerde ise kontrol edilen araçlarda alkollü, ehliyetsiz sürücüler yakalanırken, bir çok araca da ceza yazıldı.
Aydın"da dün akşam Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Çevre İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, halkın huzur ve güveni ile genel güvenlik ve asayişi sağlamak amacıyla huzur operasyonu düzenlendi. Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, İl Merkezi şehir giriş-çıkışlarında ve 16 ilçede belirlenen yerlerde genel arama ve kontroller yapılmak üzere eş zamanlı olarak saat 21.00 ile 23.00 saatleri arasında operasyon düzenlendiği açıklandı.

SİGARA YASAĞINA UYMAYAN 6 İŞYERİ HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Operasyon kapsamında görevlilerin yaptığı incelemelerde, hapsen tazyik kararı ile aranan bir kişi ve yakalama müzekkereli 15 şüpheli gözaltına alındı. Bir şahıs hakkında tehditten, bir şahıs hakkında, genel güvenliği tehlikeye sokmak suçundan işlem yapıldığı ve bir kayıp şahısın da bulunduğu öğrenildi. Yapılan kahve ve işyeri kontrollerinde ise bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet av tüfeği, 4 adet fişek, bir şüpheli sahte vize düzenlemek, 6 işyerine küçük yaşta çocuk bulundurmak, 4 işyerine ruhsatsız faaliyette bulunmak, 21 işyerine sigortasız işçi çalıştırmak, 5 işyerine süresi geçen gıda bulundurmak, 1 işyerine hijyensizlik, 6 işyerine 4207 sayılı kanuna muhalefet, 2 internet kafe hakkında filtre programı kullanmamaktan haklarında işlem yapıldığı açıklandı. İl Merkezi ve İlçelerde toplam 208 işyeri kontrol edilirken, uygulama süresince 7 bin 35 şahsın GBT sorgulaması yapıldığı belirtildi.

BİN 155 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Aydın il genelinde eş zamanlı yapılan "Huzur Operasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen trafik kontrollerinde ise toplam bin 155 araç kontrol edilirken, 12 araç trafikten men edildi. Kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilen 3 sürücüye ve 3 sürücüye de ehliyetsiz araç kullanmaktan toplam 18 araca 9 bin 194 TL para cezası kesildi.
Aydın Valiliğinden yapılan açıklamanın devamında, “Halkımızın huzur ve güveni ile genel güvenlik ve asayişi sağlamaya yönelik "Huzur Operasyonu" uygulamalarımız devam edecektir” ifadelerine yer verildi.