Almanya'dan yaz tatili için Türkiye'ye gelen 44 yaşındaki Şahabettin Levent ile eşi 46 yaşındaki Hülya Levent, Adana Havalimanı'nda araç parkı yüzünden trafik polisi ile küfürlü şekilde tartışınca 5 gün tutuklu kalıp, yaklaşık 6 yıl süren dava sonunda 11'er ay 20'şer gün hapis cezasına mahkum edildi. Gurbetçi çift, "Asıl hakarete uğrayan, mağdur olan biziz" dedi.

Almanya'nın Bottrop kentinden yaşayan 3 çocuk babası Şahabettin Levent ile eşi Hülya, 2006'nın Temmuz ayında memleketleri Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne yaz tatili için geldi.

HAVALİMANINDA YAKINLARINI BEKLİYORLARDI

Levent çifti, BOT QC 922 plakalı otomobil ile 6 Temmuz 2006'da Almanya'dan gelecek olan akrabalarını karşılamak için Adana Hava Limanı'na gitti. Almanya'da inşaat işleriyle uğraşan Şahabettin Levent, otomobili ile Dış Hatlar Terminali önündeki park yasağı bulunun yerde uçağın inişini beklerken görevli trafik polisi 41 yaşındaki Adem Karabulut tarafından uyarıldı.

PARK TARTIŞMASI

Otomobilden inmesini istediği sırada ise iddiaya göre, Levent çifti polis memuruna, 'Memur oldun da kendini bir b.. mu sanıyorsun?" diye hakaret etti. Polis memuru ise yine iddialara göre, gurbetçi çifte, 'Almanya'da b.. sıyırıyorsunuz, buraya gelip başımıza b.. mu kesileceksiniz?' dedi. Tartışma sonunda gözaltına alınıp Adliyeye sevk edilen Levent çifti, 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan tutuklandı.

5 GÜN TUTUKLU KALDILAR

Yapılan itiraz üzerine 5 gün tutukluluktan sonra Levent çifti ara kararla tahliye edildi, haklarında ise Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Dava gurbetçi çiftin Almanya'da yaşaması nedeniyle yaklaşık 6 yıl sürdü. Mahkeme ifadelerini alabilmek için ulaşamadığı Levent çifti hakkında yakalama kararı çıkarttı.

TATİLDE YAKALANDILAR

Yaz tatili için Türkiye'ye gelen Levent çifti Gaziantep'te geçen ay yakalandı. Adliyeye götürülüp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan gurbetçi çift için karar duruşması yapıldı.

'ALMANYA'DAN GELİYORSUNUZ KENDİNİZİ BİR B.. MU SANIYORSUNUZ?'

Gurbetçi çift, suçlamayı kabul etmedi. Şahabettin Levent talimatla alınan ifadesinde asıl polis memurunun kendilerine hakaret ettiğini iddia ederek, "Bir yakınımız Almanya'dan gelecekti. Uçağın inmiş olabileceğini düşünerek kısa süreli park ettim. Arkamızdan trafik polisi bir kaç kez düdük çaldı. Ben de 'hemen gidiyorum' anlamında el işareti yaptım. Polis memuru yanıma gelip 'düdük çalıyorum niye hareket etmiyorsun?' dedi. Hareket edeceğimi söyleyince 'Almanya'dan geliyorsunuz kendinizi bir b.. zannediyorsunuz?' diyerek beni araçtan indirmek istedi. Eşim engel olmak istedi. Araçtan indikten sonra kolumdan tutup beni götürürken eşim ' Biz bir b.. değiliz. Saygılı olun' diye cevap verdi. Başkaca bir olay olmadı" derken eşi Hülya Levent ise, polis memurunun eşine "Kendinizi bir b.. mu zannediyorsunuz?'" dediğini öne sürerek, "Ben de polis memuruna saygılı olmasını söyledim. Memura karşı hakarette bulunmadım" diyerek kendini savundu.

'BENİ RENCİDE ETTİLER'

Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde görevli trafik polisi Adem Karabulut ise, araç parkı yabancı plakalı aracın yolcu çıkışı önünde durduğunu kendisinin de düdük çalarak ikaz ettiğini belirterek, "Araçtakiler el kol işareti yaptı. Yanlarına giderken onlar da bana doğru geldi. Aracı kullanan erkek şahıs, ?önüm, arkam boş, burada b.. mu var?, dursam ne olur' dedi. Kendisine terbiyeli konuşmasını söyledim. Bu sırada yanında bulunan kadın,'polis oldunuz da bir b.. mu oldunuz? Ne var' dedi. Sonra, ismimi ve sicil numaramı alarak beni sürdürmekle tehdit ettiler. Kalabalığın içinde beni rencide ettiler. Şikayetçiyim" dedi.

11'ER AY 20'ŞER GÜN HAPİS VERİLDİ

Mahkeme hakimi, LevEnt çiftini, ?kuma görevlisine hakaret' suçundan önce 1'er yıl 2'şer ay hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi halleri nedeniyle cezaları 11'er ay 20'şer gün hapis cezasına indirildi. Bu cezaları da yeniden suç işlemeyecekleri kanaati gözönünde bulundurularak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi.