Edinilen bilgiye göre; Germencik ilçe merkezinde yaşayan T.D. isimli şahsın evinde hırsızlık girişimi olduğu yönünde yapılan bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. Evin etrafından güvenlik çemberi oluşturan polisler, kendilerinin geldiğini fark ederek 2. katta bulunan evin balkona saklanmaya çalışan Ş.A"yı kıskıvrak yakaladı.
3 kişi oldukları bildirilen hırsızların yakalanması için evin içerisine girmek isteyen polis ekiplerinin kapıyı açmak istedikleri sırada M.T. isimli şüpheli, evin ön balkonundan atlayarak kaçmak istedi. Bu sırada evin önünde önlem alan polis memuru Z.A"nın üzerine düşen hırsız, polis memurunun hareketsiz kalmasından da faydalanarak kaçamak istedi. Diğer polisler tarafından takip edilen şüpheli, kısa sürede Atatürk Caddesi üzerinde yakalandı.
Olay yerinde yapılan aramalarda uzunca kanca olan uzun bir halat ile bir adet tornavida ele geçirildi. Beli ve sağ kolunda kısıtlamalar oluşan polis memuru Z.A. tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi.
Hırsızlık girişimiyle ilgili olarak gözaltına alınan zanlılardan M.T. serbest bırakılırken; Ş.A. ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Olaya karıştığı tespit edilen firari şüpheli A.G"nin bulunması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -iha