Dün Varto'da yol kenarına tuzaklanmış şekilde bulunan uzaktan kumandalı bombalarla ilgili Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, istihbarat birimlerince yapılan çalışmalar neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca Varto ilçesinde patlayıcı madde yerleştirildiği bilgisine ulaşıldı. Açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı patlayıcı madde imha unsurları ile mayın arama köpek timinin yaptığı aramalar neticesinde Varto-Karlıova kara yolunun 2. kilometresinde polis sorumluluk mesafesinde bulunan özel bir sürücü kursuna ait eğitim parkuru içerisindeki kulübe duvarına bölücü terör örgütüne ilişkin yazılar yazıldığı ve bölgede devriye gezen kolluk güçlerinin olay yerine çekilmeye çalışıldığının tespit edildiği belirtildi.
 
Bomba imha uzmanları tarafından kulübenin 10 metre yanında 2 adet tüpe tuzaklanmış ve patlamaya hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneğinin bulunduğunun belirtildiği açıklamada, bombaların uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildiği ifade edildi. 
Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde de PKK'nın yayın organı olan Fırat News'te patlamadan bir gün önce örgüt üyeleri tarafından yol kontrolü yapıldığına dair haber yayınlanmıştı. Haber ve fotoğrafın arından harekete geçen polis ekibi bölgeye kontrole çıkmış ve aynı yerde gerçekleşen mayınlı saldırıda 2 polis şehit olmuştu. Nazimiye ilçesindeki bomba da Varto ilçesindeki gibi mutfak tüpünün içerisine yerleştirilmişti.