DİYARBAKIR'I SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER... DTP'Lİ TUĞLUK OLAY YERİNE GİREMEDİ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisi öncesi başlayan kepenk kapatma eyleminin sürdüğü Diyarbakır'da göstericiler polisle çatıştı. Sokaklarda ateş yakıp yasadışı slogan atan yüzü maskeli göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu. Ortalık adeta savaş alanına dönerken polis, göstericilere panzerlerle tazyikli su sıkarak ve gaz bombası ile müdahale etti. Olaylar kentin dört bir tarafında irili ufaklı olarak sürüyor. DTP Milletvekili Aysel Tuğluk güvenlik gerekçesiyle olayların meydana
geldiği bölgeye giremedi.

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığını ileri süren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ının Diyarbakır gezisini protesto eden göstericiler Diyarbakır'ı adeta savaş alanına çevirdi. Kepenk kapatma eyleminin en yoğun yaşandığı Bağlar İlçesi ve Huzurevi semtinde göstericiler caddeleri kapatıp yol ortasında ateş yaktı. Yasa dışı slogan atıp ara sokaklarda polisi taşlayan yüzü maskeli göstericiler kentin dört bir tarafında eylemlerini
sürdürüyor. Polis, göstericileri dağıtmak için panzerler ile tazyikli su sıkarken ve biber gazı kullanırken olayların büyümesi üzerine özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş açtı. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alınırken İl Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahlarında geniş güvenlik önlemleri aldı.

DTP'Lİ MİLLETVEKİLİ OLAY YERİNE GİREMEDİ

Diyarbakır kent merkezinde sabah erken saatlerinde başlayan olaylar gün boyunca devam etti. Olayların yoğun yaşandığı Bağlar ilçesinde polis ara sokaklarda adeta etten duvar ördü. Olayların büyümesi üzerine DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, göstericilerin bulunduğu bölgeye gitmek istedi ancak güvenlik olmadığı gerekçesiyle polis izin vermeyince Milletvekili Tuğluk geri dönmek zorunda kaldı.

Sokakları ateşe verip yasadışı slogan atan yüzü maskeli göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu. Taş yağmuruna tutulan polisler göstericilere silahla müdahale etmek zorunda kaldılar.
İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığını öne sürüp Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisini protesto eden göstericiler kenti adeta savaş alanına çevirdi. Kepenk kapatma eyleminin en yoğun yaşandığı Bağlar İlçesi ve Huzurevi semtinde göstericiler caddeleri kapatıp yol ortasında ateş yaktı. Yasa dışı slogan atıp ara sokaklarda polisi taşlayan yüzü maskeli göstericiler kentin 4 bir tarafında eylemlerini sürdürüyor.

Polis göstericileri dağıtmak için panzerler ile tazyikli su sıkarken ve biber gazı kullanırken olayların büyümesi üzerine özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş açtı. Göstericilerin taşlarla saldırdığı polisler göstericilere silahla müdahale etmek zorunda kaldı.