Genel Müdürlüğün, TÜBİTAK, İTÜ Tekstil Teknolojileri Fakültesi ile modacılardan oluşturduğu çalışma grubu tarafından iki yıldır sürdürdüğü AR-GE çalışması sonucunda polislere yeni pantolon modelleri oluşturuldu.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm polislere özel harekat ve çevik kuvvet personelinin giydiği pantolonlardan diktirecek. Yeni modellerin en önemli özelliğinin ütü gerektirmediği ve rahat çalışmaya imkan sağladığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da yeni tasarlanan polis pantolonlarına onay verdi. haber7

ÖLÇÜLER ALINMAYA BAŞLANDI

Emniyet Teşkilatı"nda görev yapan 187 bin 938 polisin giydikleri kot pantolonların beden ölçüleri ise alınmaya başlandı. Beden ölçülerinin alınmasından sonra pantolon ihalesi açılacak. Dikilecek yazlık ve kışlık pantolonlar bu yıl içinde polislere dağıtılacak. Yeni uygulama ile polislere her yıl yapılan kumaş ve dikiş parası ödenmesi de sona ermiş olacak.

BAYAN POLİSLERE “DÜŞÜK BEL" AYARI

Polis pantolonlarının “standart" hale getirilmesinde resmi görev yapan bazı bayan polislerin “düşük bel" pantolon giymesinin de etkili olduğu ifade ediliyor. Emniyette 10 bin 423 bayan polis görev yapıyor. haber7

Bunların 547"si amir, 9 bin 876"sını ise memurlar oluşturuyor. Bazı kadın polisler yeni kıyafetlerin günlük hayatta çok rahat hareket etmelerini sağlayacağını söylerek kararı olumlu bulduklarını belirtti.

ÜÇ YILLIK İSTİHKAKLAR ÖDENMİŞTİ

Genel Müdürlük, 2007"de sivil personele 154,40 YTL, resmi personele 36.00 YTL, çarşı ve mahalle bekçilerine ise 54.00 YTL sivil istihkak ve resmi dikiş parası ödemişti. Ayrıca son üç yılın biriken sivil istihkak ve resmi dikiş paraları da tüm polislere ödenmişti.

Bugün