IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları IMF karşıtlarının yoğun protestolarıyla başladı.
Saat 11.00'de ÖDP, EMEP, DİSK, TMMOB, KESK, Türk Tabipler Birliği, DEV-LİS, Halkevleri, Türk-İş Şubeler Platformu, Diren İstanbul Grubu, Anti Kapitalistler, Mücadele Birliği üyeleri Taksim Meydanı'nda toplandı.

Topluluk, IMF ve Dünya Bankası'nı "Kahrolsun IMF, işbirlikçi AKP", "IMF defol", "Bu memleket bu halk satılık değil", "Yaşasın işçilerin birliği" "IMF-AKP elini işçinin cebinden çek" slogan ve pankartlarıyla protesto etti. Topluluk Taksim Meydanı'ndan Harbiye'ye doğru yürüyüşe geçmek isteyince, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis göstericilerin üzerine çok yoğun biber gazı ve tazyikli boyalı su sıktı. Polisin sert müdahalesi üzerine eylemciler meydanın arka sokaklarına dağıldı.

IMF ve Dünya Bankası'nı protesto etmek için Taksim Meydanı ve civarına savaş alanına çeviren göstericiler, ara sokaklardan polise taş atarak saldırıyor. Polisin yoğun önlemine rağmen olaylar dinmiyor.

Taksim Meydanı'nda polis müdahalesinin ardından Sıraselviler ve Tarlabaşı istikametine kaçan eylemcilerle polis arasında yaşanan olaylar devam ediyor. Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş atarak saldırdı. Eylemciler, kaçış güzergahlarında bulunan kamu binaları ile bazı araçlara da molotof atarak saldırıda bulundu. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis, biber gazı kullanarak eylemcileri dağıtmaya çalışıyor. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

IMF BÖYLE PROTESTO EDİLDİ

POLİS MEMURU TABANCASINI KAPTIRDI

Taksim'deki gösteriler sırasında bir polis memuru, beylik tabancasını göstericilere kaptırdı. Olay, yapılan anonsla tüm ekiplere duyuruldu.

IMF protestosunda gerginlik/sabah