Emniyet Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarla ilişkileri geliştirmek amacıyla bazı projeleri uyguluyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü 7 ilde önemli projeleri hayata geçirecek.
Bu kapsamda Hakkari'de ''Polis Amcamla Film İzliyorum'' projesiyle tarihi TOMA Garajı sinema salonu şeklinde dizayn edilerek ücretsiz olarak 30 bin öğrencinin hizmetine sunulması amaçlanıyor.

- ''Taş Atma Şut At'' projesi -

Ayrıca Yüksekova ilçesinde yapılacak kapalı halı sahada futbol okulu faaliyete geçirilerek yetenekli gençlerin kulüp takımlarında oynaması için ''Taş Atma Şut At'' projesi uygulanacak.
Emniyet görevlileri, ''On Mahalleye Bin Top'' projesiyle de aynı ilçede mahalle aralarında oynayan çocuklara futbol topu ve bazı hediyeler dağıtacak.
''Spor varsa ben de varım'' projesi kapsamında Şemdinli'de 100 çocuğun 3 ay boyunca yararlanabileceği futbol okulunda yeteneklerini sergileyebileceği bir turnuva düzenlenecek.
Emniyet, Hakkari'de ''Gülücükler Yüzümde, Şekerim Cebimde'' projesi kapsamında 2 bin çocuğun katılacağı uçurtma şenliği düzenleyecek. Bu projede ayrıca halka doğrudan hizmet veren birimlerde LED TV'ler vasıtasıyla ''sohbet odaları'' kurulması öngörülüyor.
''Güvenli Gelecek için Eğitim'' projesiyle 175 öğrenciye YGS ve LYS kursları açılırken ''Ve Genç Gözüyle Polis'' projesiyle de ilde 100 öğrencinin eğitim masraflarının karşılanması planlanıyor.
Diyarbakır'da uygulanacak tarımsal ağırlıklı proje kapsamında 330 çocuğa seracılık alanında 6 aylık mesleki eğitim kursu verilecek. Proje ile kursiyerlerin aileleriyle ilişkilerin ve istihdamın artırılması öngörülüyor.

-Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda Yaz Spor Okulları-

''Yaz Spor Okulları'' projesiyle Şehit Emniyet Müdürü Adnan Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 6 hafta boyunca basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, satranç, masa tenisi, badminton, uzakdoğu sporları kursu düzenlenecek.
Proje kapsamında gençlerin model alabileceği sanatçı ve sporcular tarafından seminerler verilmesi ve temel bilgisayar eğitimiyle sanal ortamda kendilerini bekleyen tehlikelere karşı bilinçlendirilmesi planlanıyor.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde hayata geçirilecek ''Emniyette Bir Gün, Emniyetli Her Gün'' projesiyle bin öğrenciye devlet kurumlarının tanıtılması için seminerler ve konferanslar düzenlenecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Muş'ta 3 bin çocuk ve onların ailesinin katılımıyla uçurtma şenliği gerçekleştirecek.
Siirt'in Baykan ilçesinde uygulanacak ''Sokaktaki Geleceğimiz'' projesiyle 60 gençle birlikte Batman, Hasankeyf, Tatvan ve Ahlat ilçelerine gezi düzenlenmesi planlanıyor.
Şanlıurfa'da uygulanacak ''Harran Bilim Şenliği'' kapsamında 250 öğrencinin katıldığı bilgi yarışması organizasyonuyla liseler ile emniyet görevlileri arasında ilişkilerin geliştirilmesi öngörülüyor.

-Tunceli'de halkla polis ''Omuz Omuza'' verecek-

Tunceli'de ''Omuz Omuza'' projesiyle emniyet personeli ile ihtiyaç sahibi ve bazı sorunları olan gençlerin ailelerinin tanıştırılması ve onlara yardım yapılması planlanıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Van'da deprem nedeniyle konteyner kentlerde kalan vatandaşlara ulaşmaya yönelik yeni projeleri uygulamaya koyacak.
Bunlardan biri olan ''Kirvem Polis Amcam'' projesiyle 100 çocuk ücretsiz sünnet ettirilirken ''Baştacı Bayanlarımız Yarışıyor'' projesiyle de biçki, dikiş ve yemek kursunu bitiren 500 kadının yarıştırılması planlanıyor.
Ayrıca yarışmada dereceye girenlerle Akdamar ve Muradiye Şelalesi'ne gezi düzenlenecek.
AA-İzzet Taşkıran