Paketin içinden ise taşınabilir oyun konsolu çıktı...

THY"nin Pekin"e giden “Konya” adlı uçağında bomba paniğine neden olan paketten playstation portable (PSP) cihazı çıktı. Uçak 4 saatlik bir gecikmenin ardından Pekin"e uçtu.

İSTANBUL DHA/AA

Türk Hava Yolları"nın (THY) İstanbul-Pekin seferini yapan Airbus A-330 tipi “Konya” adlı uçağı, kabinde şüpheli bir paket bulunmasının ardından Kazakistan"ın başkenti Astana Havalimanı"na acil iniş yaptı.
İstanbul"dan Pekin"e gitmek üzere 241 yolcusu ile önceki gece saat 23.45"te Atatürk Havalimanı"ndan kalkan TC-JNB kuyruk tescilli THY uçağı, Kazakistan hava sahasında iken uçaktaki kabin görevlileri bir koltuk üzerinde sahibi belirsiz bir paket buldu. Uçağın kaptan pilotu bomba şüphesiyle, havacılık kuralları gereği Astana Havalimanı"na acil iniş izni istedi.
Uçak Astana"ya sorunsuz iniş yaparken, uçakta yapılan aramada paketin içinden bir playstation portable (PSP) cihazı çıktı. Tüm valizler de yolcuların indirilmesinin ardından arandı. Aramada da bomba izine rastlanılmadı. Uçak yaklaşık 4 saatlik bir gecikmenin ardından Pekin"e hareket etti.