KUŞADASI TİCARET ODASI BAŞKANI AKDOĞAN: ''LİMAN PLATFORMUNA RESMİ OLARAK BİR KAYDIMIZ YOKTUR'' (FOTOĞRAFLI)
AYDIN - Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, oda olarak liman platformuyla resmi olarak ilgileri bulunmadığını bildirdi.
Kuşadası Belediyesi tarafından organize edilen ve platformun yürütme kurulu üyelerinden olduğu öne sürülen Ticaret Odası'nın Başkanı Serdar Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, platformla resmi bir bağlarının olmadığını açıkladı. Akdoğan, oda olarak uzlaşmacı bir yapı içinde yer almak istediklerini belirterek, işletmeci firmayla belediye arasında tek taraflı bir konumları olmadığını ifade etti. Liman Platformu adı altında oluşturulan örgütlenme yapısı içinde resmi bir varlıkları olmadığını bildiren Akdoğan, ''Kuşadası'na olumlu katkı sağlayacak her türlü yatırımın arkasında olduğumuz gibi olumsuzlukların da karşısında olacağız. Kuşadası Kruvaziyer limanıyla ilgili hukuki süreç bir bütündür. Hukuksal süreçlere ticaret odası olarak karışmamız mümkün değildir'' dedi.
Kuşadası limanında yapılmak istenen geliştirme projesine karşı direneceklerini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, bu amaçla Kuşadası Liman Platformu adı altında bir sivil oluşum kurduklarını ve oluşturulan platform ile liman projesinin iptali için çeşitli girişimlerde bulunacaklarını bildirmişti.