Kuşadası"nda tatil hız kesmedi. Ramazan ayı olması ve okulların da başlaması nedeniyle yerli turistlerin çekilmesine rağmen, Kuşadası sahillerindeki hareketlilik yaz günlerini aratmıyor.
Kuşadası"na özellikle Hollanda ve Belçika ile Rusya"ın yanında Doğu Avrupa ülkelerinden gelen turistler, Kadınlar Denizi, Halk Plajları ve Pigale plajlarını doldururken turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 90'ların üzerinde olduğu ve kasım ayının ortalarına kadar rezervasyonların sürdüğü belirtildi. Hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 26 derece olduğu Kuşadası"nda sahiller turizm sezonunun ortasını aratmazken, turistler tekne turları ve su sporları yaparak tatilin tadını çıkarıyor.
Bu arada, Eylül ayı olmasına rağmen Kuşadası"ndaki yıldızlı otelle ve tatil köylerindeki doluluk oranı yüzde 90 civarında seyrediyor. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası"ndaki otellerin son 10 yılın en yüksek doluluk oranını yakaladığını belirterek, her şey dahil sistemi nedeniyle otellerdeki doluluğun esnafa yansımadığını söyledi. 5 yıldızlı Korumar Oteli Genel Müdürü Tacettin Özden ise sezon başında yakaladıkları doluluk oranının aynı şekilde devam ettiğini belirterek, bayramda bile iç turizme fazla oda ayıramadıklarını söyledi. Özden, otellerindeki doluluğun Kasım ayı ortalarına kadar süreceğini söyledi.