ABD'de yaşayan Mardinli İbrahim Tekin, Mardin'deki evinin PKK tarafından işgal edildiğini belirterek, bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

İbrahim Tekin, yaşadığı ABD'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup göndererek, evinin PKK işgalinden kurtarılmasını istedi.

Mektubunda, Mardin'in Savur ilçesi Dereiçi köyünden olduğunu belirten Tekin, atalarından kalan tarihi taş yapının PKK tarafından işgal edildiğini öne sürdü.

Sorunun yerel yöneticilere ilettiğini ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Tekin mektubunda şunları belirtti:

"Halen ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Redlands şehrinde kuyumculuk yapıyorum. Savur ilçesi Dereiçi köyündeki babamdan kalma tarihi taş yapıdan oluşan evim PKK militanları tarafından işgal edilmiş bulunmaktadır.

Dereiçi Köyü Muhtarı Süryani kökenli olduğundan ev ve arazilerimizin işgalini maalesef güvenlik makamlarımıza bildirememektedirler.
Konuyu birkaç kez Mardin Valisi ve Savur Kaymakam'ına yazılı ve şifahi olarak bildirmemize rağmen herhangi bir olumlu veya olumsuz cevap alamadık.

Savur ilçesi, Dereiçi Köyündeki evimizin PKK işgalinden kurtarılabilmesi için şahsi yardım ve ilginizi istirham ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum."

(ANKA)