Vatandaşların zengin olma hayallerinin bir numaralı adresi olan Milli Piyango bu kez öğrencilerin yüzünü güldürdü. Milli Piyango İdaresi(MPİ), 1990 yılından bu yana eğitime ayırdığı kaynak ile 30 adet okul olmak üzere, 5 adet eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 10 adet de öğrenci yurdu yaptırdı. MPİ’nin eğitim seferberliği ülke sınırlarını aşarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar uzandı. 
 
Vatandaşların zengin olma hayallerinin bir numaralı adresi olan Milli Piyango bu kez öğrencilerin yüzünü güldürdü. Milli Piyango İdaresi (MPİ), 1990 yılından bu yana eğitime ayırdığı kaynak ile 30 adet okul olmak üzere, 5 adet eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 10 adet de öğrenci yurdu yaptırdı. MPİ’nin eğitim seferberliği ülke sınırlarını aşarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar uzandı. 
 
ANKA’nın Milli Piyango İdaresi verilerinden yaptığı belirlemelere göre, şans oyunlarından elde edilen gelirlerle bugüne kadar 5’i inşaat halinde olmak üzere 30 okulun yaptığı belirlendi. MPİ, eğitime katkı payı olarak ilk okulunu 1990-1992 yılları arasında Ankara’da yaptırdı. Okula ise Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesi adı verildi. MPİ’nin bugüne kadar yaptığı okulların toplam öğrenci kapasitesi ise 14 bin 20 öğrenci olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin dört bir yanında okullar inşa eden İdare, 1998 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de bir okul yaptırdı. Okula ise dönemin Başbakanı ve Kıbrıs Harekatını başlatan isim olan Bülent Ecevit’in adı verildi. KKTC’deki okulda 700 öğrenci eğitim alıyor. 
 
MPİ’nin okul yaptırdığı iller arasında Ankara’nın yanı sıra Bursa, Edirne, Çanakkale, Erzincan, Isparta, Afyonkarahisar, İzmir, Yozgat, Yalova, Samsun, Konya, Van, Mardin, Karaman, Sivas, Manisa, Çankırı, Sakarya, Kayseri, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Bitlis, Kastamonu, Erzurum, Batman ve Mardin illeri de yer aldı. 
 
Milli piyango, sokakta yaşayan ve madde bağımlısı olan çocukları da unutmadı 
 
2010 yılı geliri 1 milyar 761 milyon TL olarak gerçekleşen MPİ, elde ettiği bu gelirin bir kısmını da sosyal sorumluluk projelerine ayırdı. MPİ bu kapsamda yaptırdığı 30 okulun yanı sıra, 5 adet eğitim ve rehabilitasyon merkezi ile 10 adet de öğrenci yurdunu hizmete soktu. MPİ’nin hizmete aldığı eğitim kurumları arasında 2006 yılında yapımına başlayıp 2008’de tamamlandığı Ankara Milli Piyango Sokakta Yaşayan Çocuklar İle Madde Bağımlısı Çocuklar Sosyal Rehabilitasyon Kompleksi de yer aldı. MPİ bunun yanı sıra Mersin’de fizik tedavi romatoloji ve rehabilitasyon eğitim merkezi ile Yalova’da bakım ve rehabilitasyon merkezi, ayrıca Trabzon’da da yabancı diller eğitim merkezi kurdu. 
MPİ ayrıca bugüne kadar 3 bin 500 kişi kapasiteli 10 adet yurt da yaptırdı.(ANKA)