İmdada yetişen komşular, küçük kızı boğmaya çalışan köpeği bıçaklayarak öldürdü.
 
İSTANBUL’un Bağcılar ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi, korkunç bir Pitbull dehşetine sahne oldu. Babaannesinin kucağında evlerinin önündeki kaldırımda oturan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 4’üncü Sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Nazlıcan Tatlısu, mahallede sahipsiz dolaşan “Pitbull” cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Nazlıcan’ı önce göğsünden daha sonra da bacaklarından ısıran köpek, mahalle sakinlerinin sopalarla müdahalesine rağmen kızı bırakmadı.
 
Sağlık durumu iyiye gidiyor
 
Nazlıcan’ın çığlık seslerini duyan komşusu Kamuran Kotun, eline geçirdiği bıçakla çocuğun imdadına yetişti. Kotun, bıçaklayarak öldürdüğü Pitbull’un ağzından Nazlıcan’ı kurtardı. Ağır yaralanan Nazlıcan, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Hastanedeki tedavisi devam eden ve ameliyata alınan çocuğun babası Yıldıray Tatlısu, olayın bir facia olduğunu söyledi.
 
Öfkeli baba, “Bu normal bir şey değil. Gerekli mercilere başvurarak şikayetçi olacağım. Bu tür köpeklerin yasak olduğunu herkes biliyor. Annemin kucağında saldırıyor. Yere düşürüyor. Bu bir facia” diye konuştu. Öte yandan İzmir’in Urla ilçesinde de bisikletiyle gezen 10 yaşındaki Mustafa Ete, Kangal köpeğin saldırısına uğradı. Sol ayağından ve kolundan yaralanan Mustafa, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
 
MERDİVEN ALTI ÜRETİM VAR
 
Sertifikalıya verilmeli
 
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Dodurka, Pitbull cinsi köpeklerin bilinçli insanların elinde olması gerektiğini söyledi.
 
Avrupa ülkelerinde bu ırktaki hayvan sahiplerinin sertifika aldığını ifade eden Dodurka, ‘’Türkiye’de Pitbull ırkı yasaklanınca bilinçli insanlar almamaya başladı, ancak merdiven altı üretimler arttı. Bu duruma gelmek çok tehlikeli” uyarısında bulundu.