Mart 2009 seçimlerinden bu yana 73 engelliyi aracına kavuşturan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, son aracı 11 yaşında zihinsel ve bedensel engelli Penbenur'a BİZZAT KENDİSİ teslim etti. Yaklaşık 2 yıl önce aynı aileye konut desteği de veren Alıcık, 3 yaşındayken geçirdiği hastalık ve yanlış tedavi sonucu engelli hale gelen Penbenur'un, kendisi gibi özürlü olan amcasına da bakan babaannesinin elini öperek “Örnek bir anne olarak elinizi öpüyor ve sizi kutluyorum” dedi. Penbenur'un babası Şükrü Ekici ise önce konut desteği veren ardından da akülü araç vererek kızının yaşama tutunmasını sağlayan Başkan Alıcık'a teşekkür ederek “Eşim kızım engelli olduktan bir yıl sonra bizi terk etti. 64 yaşındaki annem 7 yıldır hem kızıma hem de kızım gibi 3 yaşında engelli olan ağabeyime ve bana bakıyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.

3 YAŞINDA ENGELLE TANIŞTILAR

3 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalığın ardından yanlış tedavi uygulandığı için beyninde zarar oluşan ve zihinsel-bedensel engelli hale gelen kızı Penbenur Ekici'nin (11) konuşamadığı gibi hareket kabiliyetinin de oldukça kısıtlı olduğunu ifade eden demirci ustası baba Şükrü Ekici; "Kızım hastalandıktan sonra Nazilli'de tedavi görürken yapılan yanlış bir iğne sonucunda felç oldu. Tedaviyi İzmir'de devam ettik. Bir yıl hastanede yattı. Bu sırada eşim 'Ben felçli bir çocuk istemiyorum' diyerek bizi terk etti. 7 yıldan bu yana annem, yine kızım gibi 3 yaşında düşme sonucu beyni zedelendiği için engelli durumu düşen 45 yaşındaki ağabeyim Mesut'la birlikte bana da bakıyor. Asgari ücretle sanayide demirci ustası olarak çalışıyorum. Başkanımız sağ olsun, 3 yıldır bize destek veriyor. Çok eski olan evimizi yenilediği gibi şimdide kızıma destek oldu. Kızım küçükken ikiz bebek arabasından yaptığım araçla gezdiriyordum. Büyüyünce bebek arabasına sığmadığı için son 3 yıldır dışarı çıkartamıyordum. Başkanımızın verdiği özel akülü arabayla bundan sonra kızımı rahatlıkla gezdirebileceğim. Allah razı olsun" dedi.

BAYRAM HEDİYESİ OLDU

Mart 2009 seçimlerinden bu yana 73 engelliyi akülü tekerlekli araç ile kavuşturan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, son aracı 11 yaşında zihinsel ve bedensel engelli Penbenur'a elleri ile teslim etti. Alıcık; "Sümer Mahallesi Muhtarımız Erdoğan Dilbaz, yıllardır bu aileyle yakından ilgileniyor. Başkan olmamın ardından durumu bana da iletince aileyi korumamız altına aldık. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Şu an en büyük istekleri akülü araçtı. Belediye olarak kızımıza uygun yaptırdığımız aracı kendisine bizzat teslim ettiğim için çok mutluyum. Engellilerimiz toplumumuzun bir parçasıdır. Onları yok sayamayız. Onların aramızda daha uyumlu yaşaması için engellerini bir nebze olsun kaldırabilmek istiyoruz. Bir gün kimin engelli olabileceğini bilemeyiz. O yüzden kendimizi onların yerine koymamız ve onlara bu şekilde davranmamız gerekiyor" dedi.

ELİ ÖPÜLESİ ANNE

Başkan Alıcık aracı baba Şükrü Ekici'ye teslim ettikten sonra Penbenur'un başını okşayarak bayramını kutladı. Akülü aracın Penbenur'a bayram hediyesi olduğunu belirttikten sonra vefakâr 64 yaşındaki babaanne Penbe Ekici'nin elini öperek teşekkür etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png