Mesajında Aydın’dan sınava giren 20 bin 606 öğrenciden 5 bin 26’sının üniversiteye yerleştirilmeye hak kazandığını hatırlatan Pehlivan şu ifadelere yer verdi:

“Asırlarca coğrafyaları bir kumaş gibi ölçmüş ve biçmiş kutlu ecdadın torunları olarak, hem bugüne hem de geleceğe yönelik sorumluluklarımız çok fazladır. Ve bunu da ancak eğitim ve öğretimin ortaya çıkardığı eşsiz imkânlarla gerçekleştirebileceğimiz de açıktır, kuşkusuzdur.

Sorunlara teslim olmak yerine; onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir mizaca ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz.

Eğitim ve öğretimin milli olması, en az diğer özellikleri kadar önemlidir ve ön planda tutulmalıdır. Bu sayede yetişme çağındaki milyonlarca evladımızın kafasında belirecek olan ‘ben kimim’ sorusuna cevap bulunacak ve milletimize mensubiyet bilinci kuvvetlendirilecektir.

Zira milli kimliğin oluşma süreci de bu şekildedir ve bu haliyle anlamı büyüktür. Nitekim kitle iletişim araçlarının kışkırtmalarını süzüp, bilgi çeperlerini güçlendiren ve Türk kimliğine her şart altında sahip çıkan evlatlarımız sayesinde geleceğin Türkiye’si güçlü ve muzaffer olacaktır.

Sorgulayan, tartışan ve meselelere analitik bakabilen berrak bir zihni teşvik eden, ezberden ziyade anlamaya öncelik veren, çağının sorunlarına kafa yoran, okuma alışkanlığı kazandıran ve zorlamaya dayalı olmayan çalışma disiplinini tavsiye eden öğretim yapısıyla aşacağımızdan kimse kuşku duymamalıdır.

Türk Milletine karşı yüksek sorumluluk duygusu ve hizmet heyecanı taşıyan Lise Ve Üniversite sınavlarında “kendilerine düşen görevi” en iyi şekilde yerine getiren genç arkadaşlarımı kutlarım.

Yüce Türk Milletine layık evlatlar yetiştirme yarışındaki siz değerli Aileleri tebrik ederim. Gençlerimizin yetiştirilmesinde büyük fedakârlıklar yapan değerli öğretmenlerimi teşekkür ederim.Daha büyük başarılara doğru yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah (c.c.)’ a Emanet Olun.”